Νίκος Χαρδαλιάς: Σήμερα η συνάντηση με Μητσοτάκη - Πανστρατιά στην Περιφέρεια Αττικής μετά την υποχώρηση Πατούλη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Αυγούστου 2023 09:26 Νίκος Χαρδαλιάς: Σήμερα η συνάντηση με Μητσοτάκη - Πανστρατιά στην Περιφέρεια Αττικής μετά την υποχώρηση Πατούλη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα (1.8.2023) στις 14:00 με το Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος πήρε και επίσημα χθες το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας και θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής στις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές τον Οκτώβριο στη θέση του Γιώργου Πατούλη, ο οποίος αποσύρθηκε από την κούρσα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Χαρδαλιάς θα συζητήσουν όλες τις λεπτομέρειες της υποψηφιότητας αυτής και θα χαράξουν τους στόχους για τη μάχη της κάλπης. 

Χθες υπουργοί και πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έδειξαν την στήριξή τους στο Νίκο Χαρδαλιά με αναρτήσεις τους στα social media και απέδειξαν ότι το κόμμα είναι συσπειρωμένο μετά τις αναταράξεις από την υπόθεση Πατούλη και υπάρχει πανστρατιά ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε τον Νίκο Χαρδαλιά «αγαπημένο φίλο» και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία στη μάχη για την περιφέρεια Αττικής».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σημείωσε μεταξύ άλλων με ανάρτηση στο Facebook ότι τον συνδέει μια ισχυρή διαχρονική σχέση με τον Νίκο Χαρδαλιά και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία».

«Πολύτιμος φίλος, αεικίνητος, οργανωτικός, αποτελεσματικός! Πάντα στη πρώτη γραμμή», έγραψε σε story στο instagram η Δόμνα Μιχαηλίδου για τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, χαρακτήρισε και αυτός «φίλο» τον υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ για την Αττική, λέγοντας πως «είναι δοκιμασμένος στα δύσκολα και θα πετύχει και στη νέα πρόκληση», προσθέτοντας πως «είμαστε δίπλα του».

Ως «άνθρωπο του καθήκοντος» χαρακτήρισε τον Νίκο Χαρδαλιά ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Χάρης Θεοχάρης ενώ «καλή επιτυχία» του ευχήθηκε και ο βουλευτής ΝΔ στην Ανατολική Αττική και πρώην υπουργός Στέλιος Πέτσας.

Τη στήριξή του στο Νίκο Χαρδαλιά έδειξε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, που του ευχήθηκε «καλή επιτυχία», τονίζοντας πως «επιστρέφει σπίτι του στην αυτοδιοίκηση», ενώ ευχαρίστησε για τη συνεργασία και τον εν ενεργεία περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη.

Ξέρει τα κατατόπια

Η επιλογή του Νίκου Χαρδαλιά έγινε για πολλούς λόγους. Είναι ένας πολιτικός που έκανε σημαντικό έργο και στην Πολιτική Προστασία (ήταν γενικός γραμματέας από τον Ιούλιο του 2019 έως τις 15 Μαρτίου 2020 οπότε και ορίστηκε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων) την περίοδο της πανδημίας και στο υπουργείο Εθνικής άμυνας (ήταν υφυπουργός από τις 31 Αυγούστου του 2021 και έμεινε στην ίδια θέση και μετά τις εθνικές εκλογές), ενώ ξέρει καλά τα κατατόπια στην αυτοδιοίκηση.

Ήταν δήμαρχος Βύρωνα από την 1 Ιανουαρίου 2003 έως τις  31 Αυγούστου 2014, ήταν περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής του τομέα αυτοδιοίκησης της ΝΔ.

Η στάση του Γιώργου Πατούλη

Σημαντικό ρόλο στη συσπείρωση και την πανστρατιά ενόψει τω εκλογών έπαιξε και η στάση του Γιώργου Πατούλη.

Ο νυν Περιφερειάρχης Αττικής βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά το ζεϊμπέκικο που χόρευε σε εκδήλωση οργάνωσης αποδήμων στο Ζάππειο εν μέχω των πυρκαγιών που έκαιγαν τη χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχτεί καμία παρεκτροπή από  στα στελέχη του κόμματος και το έδειξε αυτό και με την υπόθεση του Νότη Μηταράκη, ο οποίος μπήκε στο στόχαστρο για την απόφασή του να κάνει διακοπές την ώρα που καιγόταν η χώρα και αυτό προκάλεσε σάλο και τελικά οδήγησε στην παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Ο Γιώργος Πατούλης βρέθηκε κι αυτός σε δεινή θέση μετά το ζεϊμπέκικο. Ζήτησε επίσημα συγγνώμη, αλλά πλέον η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε χθες και επίσημα το χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής στο Νίκο Χαρδαλιά. Το ερώτημα ήταν από κει και πέρα τι θα κάνει ο Γιώργος Πατούλης κι αν θα προχωρήσει σε… αντάρτικο και θα διεκδικήσει κι αυτός την Περιφέρεια Αττικής στις εκλογές χωρίς τη στήριξη της ΝΔ.

Ο Γιώργος Πατούλης αποφάσισε να μην γίνει «αντάρτης». Έτσι απέσυρε χθες και επίσημα την υποψηφιότητά του λέγοντας ανάμεσα στα άλλα: «Πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία. Προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.

Χθες εξάλλου, τελείωσε και το θέμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε την υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή για το Βόρειο Αιγαίο, υπογραμμίζοντας ότι «ο στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής είναι η καλύτερη υποψηφιότητα για να είναι ο επόμενος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση», και τόνισε ότι η ευπρέπεια και η διακριτικότητα είναι σημαντικά, για όποιον διεκδικεί δημόσιο αξίωμα.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε εμμέσως στην απόσυρση τόσο του Γιώργου Πατούλη, όσο και του νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του «στους εν ενεργεία περιφερειάρχες τους οποίους επιλέξαμε τελικά να μην στηρίξουμε και να εξάρω την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν αυτήν την κομματική επιλογή, δύσκολη ενδεχομένως για αυτούς αλλά είναι κάποιου είναι κάτι το οποίο θέλω να το τονίσω έχουμε λοιπόν τώρα κλειδώσει τις υποψηφιότητες μας πάμε να δώσουμε τον αγώνα μας έτσι ώστε αυτές οι 13 επιλογές να δικαιωθούν τελικά στην κάλπη».

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση