Στέφανος Κασσελάκης: «Καταιγίδα» αντιδράσεων μετά το ατόπημα με το ψευδοκράτος

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 09:34 Στέφανος Κασσελάκης: «Καταιγίδα» αντιδράσεων μετά το ατόπημα με το ψευδοκράτος

“Καταιγίδα” αντιδράσεων σε Ελλάδα και Κύπρο μετά το ατόπημα του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος αποκάλεσε τα Κατεχόμενα “κρατίδιο της Τουρκίας”. Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».

Και δεν ήταν το μόνο ολίσθημα του Στέφανου Κασσελάκη. Κατά την ομιλία του στο Αιγάλεω είπε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος αναγνώρισε ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα τη μουσουλμανική μειονότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, κάποια υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας προκειμένου να εγκαλέσουν τον Στέφανο Κασσελάκη για τα ελληνοτουρκικά και κυρίως να μπουν σε μια διαδικασία απαξίωσής του ακόμη και απαγόρευσής του από τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Θεώρησαν ότι ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές του κόμματος και ότι έπρεπε να αναληφθεί αμέσως δράση.

Αχτσιόγλου: Πρόκειται για σοβαρότατο σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου έθεσε ένα ερώτημα στον συνυποψήφιό της σχετικά με τη δήλωσή του για την Κατεχόμενη Κύπρο.

«Χθες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό. Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελακη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι “κρατίδιο τους” (σ.σ. εννοεί των Τούρκων)», είπε η κ. Αχτσιόγλου και συνέχισε:

«Πρόκειται για ενα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτει σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική».

«Μύδροι» κατά Κασσελάκη και στην Κύπρο

«Μύδροι» και από την κυπριακή πλευρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Μιχάλη Σοφοκλέους, συνεργάτη του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

«Τι πειράζει καλέ που δεν έχουν ιδέα; Γράφουν στο Instagram. Ειλικρινά, καλή μας τύχη κι ο Θεός να βάλει το χέρι του…», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Τα κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης αναμεταδίδουν τη συγκεκριμένη τοποθέτηση του υποψήφιου για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «ασυναρτησίες» (Sigma Live) και «ολίσθημα» (Ρεπόρτερ).

Η νέα δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

«Δεν θα με δείτε να κρύβομαι ποτέ. Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου, μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα.

Βεβαίως είναι ψευδοκράτος. Τα Κατεχόμενα. Η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συμφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωση μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν, ήταν όλα ξεκάθαρα.

Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης. Για εμένα οι ελληνικές λέξεις έχουν και ελληνικό νόημα μέσα τους. Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός 4,5 χρόνια, δεν βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για την αναγνώριση του ψευδοκράτους.
Εκείνος ζητά αναγνώριση και ο Μητσοτάκης συναντιέται μαζί του και χαμογελά. Τη Δεξιά και την Ακροδεξιά την έχει πληρώσει οδυνηρά η Κύπρος το 1974. Η πατριωτική Σύγχρονη Αριστερά θα είναι εδώ για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα πονηρού συμβιβασμού ή συμψηφισμού στα νησιά του Αιγαίου, στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο και βεβαίως στην Κύπρο».

Πηγές: enikos, ΣΚΑΙ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση