Πυροσβεστική: 61 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μέσα σε 24 ώρες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 20:07 Πυροσβεστική: 61 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μέσα σε 24 ώρες

Οι 54 πυρκαγιές εκ των 61 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αντιμετωπίζουν ακόμη επτά.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στην Κάλφα Αχαΐας αυτή την ώρα.

Χανιά: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό της Σαμαριάς

Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 16:00 σε περιοχή του Φαραγγιού της Σαμαριάς στα Χανιά και συγκεκριμένα σε δύσβατη ορεινή περιοχή μεταξύ Ξυλόσκαλου και Γκίγκιλου. Αυτή την ώρα στην περιοχή δρουν για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς 14 οχήματα με 40 πυροσβέστες ανάμεσα στη δύναμη αυτή δύο ομάδες δασοκομάντος και μία ομάδα της ΕΜΑΚ.

Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, η επέμβαση της Π.Υ Χανίων ήταν άμεση, ενώ συνέδραμε και πυροσβεστικό ελικόπτερο με στοχευμένες ρίψεις. Η φωτιά δεν έχει ξεφύγει, δεν υπάρχουν νέα μέτωπα, ενώ οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν βοηθούν στο έργο της πυρόσβεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση