Σκηνικό κατάρρευσης! Κραχ στο χρηματιστήριο - Οι απειλές για εκλογές αντικατοπτρίζονται στο ταμπλό!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 15:32 Σκηνικό κατάρρευσης! Κραχ στο χρηματιστήριο - Οι απειλές για εκλογές αντικατοπτρίζονται στο ταμπλό!
- Κραχ στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη κάτω από τις 500 μονάδες και τον τραπεζικό κλάδο στο -20%
- Κάτω και από το ιστορικό χαμηλό που είχε σημειώσει τον Ιούνιο του 2012 - Δεν υπάρχουν αγοραστές!
- Πέφτουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια!  

Άλλη μια μαύρη ημέρα ζει το χρηματιστήριο της Αθήνας και εκτός από το κακό διεθνές οικονομικό κλίμα, τα όσα αποτυπώνονται στο ταμπλό του χρηματιστηρίου δείχνουν ότι η πολιτική αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα δεν καθυσηχάζει, το αντίθετο, γεμίζει ανησυχία τους όποιους ξένους επενδυτές. Η κυβέρνηση δεν προλαβαίνει να βλέπει μέτωπα να ανοίγουν. Και μέχρι στιγμής δεν έχει κλείσει κανένα!

Στις 15.24 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 467,97 μονάδες με -7,13% και τζίρο στα 61εκ. ευρώ.

Στο Ασφαλιστικό με όλες τις κοινωνικές ομάδες να στέκονται απέναντί της και να μην δέχονται τον διάλογο η κυβέρνηση προσπαθεί με σπασμωδικές κινήσεις όχι να βρεί λύσεις αλλά να εξομαλύνει την κατάσταση. Ακόμα και σήμερα που ο υπουργός Εργασίας παραχωρεί εκτάκτως συνέντευξη Τύπου πολλές κονωνικές ομάδες αρνούνται να τον ακούσουν όσες αλλαγές και αν επιχειρεί. Κι αυτό γιατί γνωρίζουν ότι την τελευταία λέξη δεν θα την πει ο κ. Κατρούγκαλος αλλά οι δανειστές.

Την αγωνία της κυβέρνησης δείχνει και η συνάντηση που δείχνει να επιθυμεί ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Φρανσουά Ολάντ προς τα τέλη του μήνα αφού στο προσφυγικό οι πιέσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες από την Ευρώπη. Είναι και η πολιτική λύση που είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την περασμένη εβδομάδα για τα θέματα που εκκρεμούν με τους δανειστές...

Το χρηματιστήριο καταποντίζεται επίσης γιατί τα ανοικτά μέτωπα δεν έχουν τελειωμό. Οι αγρότες είναι στους δρόμους και θα έρθουν και στην Αθήνα και η οικονομία που είναι ήδη τσακισμένη δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Είναι και οι εντάσεις στις περιοχές που πρέπει να γίνουν τα hot spot. Είναι και οι απειλές για έξοδο από την Συνθήκη Σένγκεν.

Αν αναζητήσει λοιπόν κανείς την αιτία της "κατρακύλας" δεν είναι πολύ δύσκολο αφού η εικόνα του χρηματιστηρίου είναι η εικόνα μιας οικονομίας που δεν την βοηθά κανείς να σταθεί στα πόδια της.

Κατερίνα Σερέτη

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση