Τσίπρας: Επιδίωξή μας να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 12:26 Τσίπρας: Επιδίωξή μας να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση
Στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την ενεργοποίηση του υπερταμείου συνεπενδύσεων ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ΟΟΣΑ πλέον κατατάσσει την χώρα μας στην πρώτη θέση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων.
 
Να μην χάσουμε το θετικό μομέντουμ, επιδίωξή μας είναι να κλείσει σύντομα η αξιολόγηση. Το 2017 είναι η χρονιά επιστροφής στην ανάπτυξη και στόχος είναι αυτή η ανάπτυξη να διατηρηθεί, τόνισε ο Α. Τσίπρας.
 
Πιστεύουμε ότι κανείς ευρωπαϊκός φορέας που να επιθυμεί την επιστροφή στην αβεβαιότητα και την αποθάρρυνση των επενδυτών, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.
 
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επενδύσεις στην ενέργεια, αλλά και στην ανάπτυξη τομέων όπως ο τουρισμός, τονίζοντας παράλληλα ότι η χώρα μας είναι η 6η χώρα παγκοσμίως στη διαθεσιμότητα επιστημονικού προσωπικού, αναφέροντας τις επενδύσεις που κάνει η Ελλάδα στην έρευνα και στην τεχνολογία που αποτελούν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα.
 
Η Ελλάδα είναι μια χώρα με τεράστιες δυνατότητες, αγωνιζόμαστε για τη στροφή στην οικονομία, πιστεύω πως ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας είπε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι η λειτουργία του υπερταμείου συνεπενδύσεων θα είναι ένα βήμα ανάπτυξης και ρευστότητας για την ελληνική οικονομία.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση