Γκρίνιες και...τηλέφωνα στον Τσίπρα για τη «σφαγή» στα επιδόματα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 16:21 Γκρίνιες και...τηλέφωνα στον Τσίπρα για τη «σφαγή» στα επιδόματα

Η γκρίνια βουλευτών για την περικοπή των επιδομάτων των πολυτέκνων έφτασε μέχρι το Μαξίμου. Δεν αποκλείονται διορθωτικές κινήσεις στο παρά 1.

Κάθε δυνατή προσπάθεια να περισώσουν τα προσχήματα της κοινωνικής τους ευαισθησίας σε ότι αφορά τους πολυτέκνους και τα επιδόματα που περικόπτονται, καταβάλουν τις τελευταίες ώρες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγοντας μέχρι το Μαξίμου.

Σε λίγη ώρα εξάλλου στο γραφείο του Αλέκου Φλαμπουράρη στη Βουλή έχουν κληθεί σε σύσκεψη η ηγεσία της Κ.Ο δηλαδή Κ. Ζαχαριάδης (διευθυντή της ΚΟ) Αφροδίτης Θεοπεφτάτου( γραμματέας) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν. Ξυδάκης , και η κ. υπουργός Θεανώ Φωτίου. Δεν αποκλείεται να μετάσχουν και άλλοι βουλευτές που έχουν εκφράσει σφοδρές ενστάσεις για την περικοπή των επιδομάτων στους πολύτεκνους.   

Ποιοι τηλεφώνησαν στον Τσίπρα  

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thetoc.gr ο Αλέξης Τσίπρας είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία με προβεβλημένα στελέχη της Κ.Ο που ανέλαβαν εξ ονόματος πολλών  συναδέλφων του να του μεταφέρει τον προβληματισμό τους και να ζητήσει βελτιωτικές κινήσεις ενδεχομένως πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.  

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στον πρωθυπουργό μεταφέρθηκε το κλίμα δυσαρέσκειας που επικρατεί σε μεγάλο μέρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τους χειρισμούς της Θεανώ Φωτίου για τον καταμερισμό των επιδομάτων προς τους πολύτεκνους. 

Είχε προηγηθεί συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Φίλης, Νίκος Ξυδάκης, Κώστας Μπάρκας κ.α) με την Θεανώ Φωτίου κατά την διάρκεια της οποίας οι βουλευτές ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισαν τους κινήσεις της αναπληρώτριας υπουργού «πολιτικό σφάλμα» που δύσκολα μπορεί να υποστηριχθεί διότι όπως φέρεται να της είπαν είναι οξύμωρο να δίνουμε 260 εκατομμύρια ευρώ ζεστό χρήμα στους πολύτεκνους και να μην μπορούμε να το επικοινωνήσουμε στην κοινωνία και ιδιαίτερα σε αυτές τις ομάδες πληθυσμού.Σήμερα το πρωί εξάλλου διέρρευσε επιστολή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργίας Γεννιά προς τον Πρωθυπουργό που ζητεί να επανεξετάσει το ζήτημα και να άρει την αδικία.

Η Φωτίου υπόσχεται να αντιμετωπιστούν οι μειώσεις στους πολύτεκνους  

Το κύμα δυσαρέσκειας στο πρόσωπο της, και η «εμπλοκή» του Πρωθυπουργού ιδιαίτερα σε μια στιγμή που το Μαξίμου προσπαθεί να εμφυσήσει κλίμα αισιοδοξίας ότι τα δύσκολα είναι πίσω μας, οδήγησαν σήμερα την Θεανώ Φωτίου από το βήμα της Βουλής, να υποσχεθεί ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τις μειώσεις κατά των πολυτέκνων.Αν και η κυρία Φωτίου επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις, παραδέχθηκε ότι ορισμένες κατηγορίες τρίτεκνων και πολύτεκνων θα δουν τα επιδόματα που λαμβάνουν μειωμένα.

Οι πρώτες βολές είχαν πέσει στην Κ.Ο  

Υπενθυμίζεται ότι οι περικοπές των επιδομάτων δημιούργησαν ένταση από την πρώτη στιγμή εντός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πριν ακόμα ξεκινήσει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.Η Θεανώ Φωτίου διαπίστωσε ότι το κλίμα ήταν βαρύ προς το πρόσωπο της κατά την ενημέρωση των βουλευτών της περασμένη Τρίτη το βράδυ.Στην κλειστή συνεδρίαση της ΚΟ τουλάχιστον δέκα βουλευτές του κόμματος (Μάρκος Μπόλαρης, Γιώργος Δημαράς, Νίκος Ξυδάκης, Σπύρος Λάππας κ.α) πήραν το λόγο ζητώντας από την αναπληρώτρια υπουργό να επανεξετάσει το θέμα των επιδομάτων. Ωστόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε σπεύσει να υπερασπιστεί την δουλειά της κ. Φωτίου έναντι της κριτικής των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.      

Η χθεσινή παρουσία των εκπροσώπων των πολυτέκνων στη Βουλή επιδείνωσε περαιτέρω το κλίμα καθώς εκτός των άλλων κατέστη σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απωλέσει τις οποίες επαφές έχει με τα συγκεκριμένα τμήματα του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου τρίτεκνες οικογένειες με εισοδήματα από 13.500 -22.500 ευρώ ετησίως θα έχουν μείωση 37 ευρώ το μήνα. Η μείωση θα αυξηθεί στα 52 ευρώ μηνιαίως για εισοδήματα από 22.500 έως 33.750 ευρώ ετησίως, ενώ πάνω από τις 33.750 ευρώ ετησίως το επίδομα κόβεται τελείως.

Αντίθετα οι οικογένειες με ένα και δύο τέκνα θα δουν αύξηση των επιδομάτων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση