“Πέφτει” η απόδοση των ομολόγων μετά την αναβάθμιση από τη Moody’s

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 13:12 “Πέφτει” η απόδοση των ομολόγων μετά την αναβάθμιση από τη Moody’s

Η Ελλάδα αναβαθμίσθηκε πρόσφατα και από τους άλλους δύο μεγάλους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, τον S&P Global και τον Fitch, αλλά ο Moody’s αναμενόταν να προχωρήσει αργότερα στην επανεξέταση του αξιόχρεου της χώρας. «Ήρθε ως έκπληξη όσον αφορά τον χρόνο – αλλά το συνολικό αφήγημα για το αξιόχρεο και της οικονομίας της Ελλάδας είναι σε τροχιά», δήλωσε αναλυτής της DZ Bank.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου μειώθηκε 14 μονάδες βάσης στο 4,34%, ενώ η απόδοση του 2ετούς τίτλου υποχώρησε έως και 35 μονάδες βάσης στο 1,51%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ημερών.

Οι αποδόσεις των άλλων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης υποχωρούσαν 1 έως 2 μονάδες βάσης γενικά, μετά την ανακοίνωση ότι ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία μειώθηκε τον Φεβρουάριο, αντιστρέφοντας την άνοδο που σημείωναν νωρίτερα λόγω των νέων φόβων αύξησης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία μειώθηκε περισσότερο του αναμενόμενου, αλλά παρέμεινε υψηλός, υποδηλώνοντας ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης θα καταγράψει ισχυρή ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση