Κοέν: Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε υποσχέσεις, που δεν μπορεί να τηρήσει. Ο ελληνικός λαός σύντομα θα κατανοήσει, ότι εξαπατήθηκε

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Μαρτίου 2015 11:10 Κοέν: Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε υποσχέσεις, που δεν μπορεί να τηρήσει. Ο ελληνικός λαός σύντομα θα κατανοήσει, ότι εξαπατήθηκε

Τι δήλωσε ο Λικ Κοέν, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου για τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας

Η Ελλάδα πρέπει να κατανοήσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Λικ Κοέν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου δήλωσε ότι η ζωή εκτός ευρωζώνης θα είναι πολύ χειρότερη για τον ελληνικό λαό και προειδοποίησε ότι αν η Αθήνα επιθυμεί να χρηματοδοτείται από την ευρωζώνη, την ΕΚΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος», είπε ο Κοέν στη βελγική εφημερίδα De Tijd. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός λαό «θα κατανοήσει σύντομα ότι εξαπατήθηκε με ψευδείς υποσχέσεις».

Ο Κοέν έστειλε επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Έλληνες λέγοντας: «Οι μεταρρυθμίσεις είναι ο μόνος δρόμος (…) Πείτε μου από πού θα έρθουν τα χρήματα, αν οι Έλληνες δεν θέλουν να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις και δεν θέλουν να αποπληρώσουν τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες;».

«Αν (οι Έλληνες) βγουν από το ευρώ, θα είναι δέκα φορές χειρότερα για αυτούς. Δέκα φορές», υπογράμμισε ο ίδιος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com