Άσχημα μαντάτα από την ΕΚΤ για την ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 13:06 Άσχημα μαντάτα από την ΕΚΤ για την ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών

Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι η ΕΚΤ δεν θα αυξήσει σημαντικά την παροχή ρευστότητας, μέσω του ELA, στις ελληνικές τράπεζες, στη νέα συνεδρίαση που θα γίνει τις επόμενες ώρες υπό τον Μάριο Ντράγκι.

Το μαρτύριο της σταγόνας θα συνεχιστεί από την ΕΚΤ προς τις ελληνικές τράπεζες παρά το ότι είναι πανθομολογούμενο το εκρηκτικό πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας.

Αποδεικτικό της σοβαρότατης κατάστασης είναι το ότι η ΕΚΤ θα συνεδριάσει ξανά, μόλις μία εβδομάδα μετά το Δ.Σ που έγινε στην Κύπρο, μέσα στις επόμενες ώρες για την παροχή ρευστότητας στην Ελλάδα, σπάζοντας την εως τώρα συνήθεια της να συνεδριάζει ανά 15ήμερο.

Οι εκτιμήσεις είναι πως οι μεταβολές στη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ θα είναι οριακές, όπως αναφέρει μάλιστα το Capital.

Η αποκλειστική αιτία που ο Ντράγκι δεν ανοίγει τις κάνουλες προς την Ελλάδα, τόσο μέσω του ELA όσο κάνοντας πάλι δεκτά τα ελληνικά ομόλογα, είναι γιατί ασκεί πίεση σε Ελλάδα και ευρωζώνη ώστε να καταλήξουν σε θετική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας που θα πρέπει μάλιστα να επισφραγιστεί σε συνεδρίαση του Eurogroup.

Πηγή Capital

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση