Αντιπαράθεση Δραγασάκη - Μπακογιάννη για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 12:29 Αντιπαράθεση Δραγασάκη - Μπακογιάννη για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

«Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται περί λάθους, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι πρέπει να συνεχιστεί αυτή η παρασιτική πολιτική».

Κόντρα μεταξύ Γιάννη Δραγασάκη και Ντόρας Μπακογιάννη στη Βουλή στο περιθώριο συζήτησης για τον εξωδικαστικό διακανονισμό με αφορμή δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Οικονομίας επικαλέστηκε δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ στο ΣΕΒ σύμφωνα με τις οποίες φέρεται να είπε ότι οι εταιρικές καταθέσεις πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα όταν υπάρξει η κατάλληλη πολιτική σταθερότητα.

«Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται περί λάθους, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι πρέπει να συνεχιστεί αυτή η παρασιτική πολιτική» δήλωσε ο υπουργός

Η κυρία Μπακογιάννη δεν άφησε ασχολίαστη την αιχμή υπενθύμισε ότι είναι η κυβέρνηση αυτή που επέβαλε τα capital control και κατά συνέπεια προκάλεσε εμπόδια και δυσκολίες στις επιχειρήσεις και αντέτεινε ότι η ΝΔ έχει καλέσει όλους να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στα εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στα των μνημονίων με τον Γιάννη Δραγασάκη να αναγνωρίζει ότι το τρίτο μνημόνιο ήταν μνημόνιο και «δεν ήταν αυτό που επιθυμούσαμε να έχουμε» αλλά η ελληνική οικονομία ήταν έως τότε σε ύφεση στην συνέχεια σταθεροποιήθηκε και τώρα βρίσκεται σε ανάπτυξη.

Σε ότι αφορά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι απέχουμε πολύ από το στόχο.

Νωρίτερα η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε καταθέτοντας και τα σχετικά στοιχεία ότι από τις 30 χιλιάδες επιχειρήσεις που έχουν μπει στον εξωδικαστικό διακανονισμό μόλις 23 έχουν καταφέρει να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Ο Γιάννης Δραγασάκης ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαδικασία βελτίωσης του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου ώστε στη νέα φάση να έχουμε ταχύτερη διεκπεραίωση.

Ενημέρωσε συγκεκριμένα ότι  εκκρεμεί κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών με την οποία θα καταργηθούν τα περισσότερα από τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι. Πρόσθεσε επίσης ότι οι επιχειρούμενες αλλαγές συζητούνται και με τους θεσμούς στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης, ενώ κάλεσε και τις τράπεζες αλλά και άλλους πιστωτές να συμπράξουν στη χρήση αυτού του εργαλείου.

Η κυρία Μπακογιάννη επέμεινε πάντως ότι είναι ο ίδιος ο νόμος που δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα.

«Περισσότερες από 81.000 επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν την απειλή του λουκέτου επειδή δεν μπορούν να ενταχθούν» είπε και εξέφρασε την άποψη ότι τα 10.000 που απαιτούνται για την ένταξη στο νόμο είναι πάρα πολλά για τους μικρούς οφειλέτες.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση