Αντιφασιστική οργάνωση καταγγέλλει επίθεση χρυσαυγιτών με λοστούς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 20:34 Αντιφασιστική οργάνωση καταγγέλλει επίθεση χρυσαυγιτών με λοστούς

Επίθεση από ενέδρα χρυσαυγιτών με σιδερολοστούς, στο Πέραμα στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη καταγγέλλει στα κοινωνικά δίκτυα η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡ.Μ.Α.), κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής της παρέμβασης στους δρόμους της πόλης. Η επίθεση αποκρούστηκε επιτυχώς, αναφέρει η ΟΡΜΑ.

Από την πλευρά της, η Αστυνομία κάνει λόγο για επεισόδια μεταξύ μελών της αντιφασιστικής οργάνωσης ΟΡΜΑ από την μια πλευρά και εκπροσώπων της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος από την άλλη και αναφέρει πως προχώρησε σε 22 προσαγωγές, συνολικά και από τις δύο πλευρές.

Αυτή την ώρα βρίσκονται έξω από την ΓΑΔΑ μέλη της ΟΡΜΑ που διαμαρτύρονται για τις προσαγωγές αντιφασιστών.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού δεν έχει θέση ούτε στο Πέραμα, ούτε πουθενά

«Η εγκληματική επίθεση τραμπούκων της Χρυσής Αυγής, στο Πέραμα, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής παρέμβασης, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά νεοναζιστικών επιθέσεων στην περιοχή, και συνέβη μόλις λίγες μέρες μετά από την τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγίες εναντίον του Η. Κασιδιάρη» αναφέρει, με ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης:

«Το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού δεν έχει θέση ούτε στο Πέραμα, ούτε πουθενά. Ο αγώνας για την αναχαίτιση του νεοναζισμού και της φασιστικής, εγκληματικής δράσης των δολοφόνων της Χ.Α. πρέπει να είναι καθημερινός και διαρκής».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση