Λαμία: Επικίνδυνη σήμανση στην έξοδο της πόλης...

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 20:44 Λαμία: Επικίνδυνη σήμανση στην έξοδο της πόλης...

Όπως κινούμαστε στην παλιά εθνική οδό Λαμίας - Στυλίδας, πριν τον νέο κόμβο της Αγίας Παρασκευής υπάρχει (πολύ σωστά), το σήμα κυκλοφορίας Ρ-1 (ανάποδο τρίγωνο), που σημαίνει "υποχρεωτική παραχώρηση προτεραιότητας", το οποίο όμως:

α) Είναι πολύ κοντά στον κόμβο και δεν σου δίνει περιθώριο να το τηρήσεις παρά μόνο με ταχύτητα κάτω των 40χλμ./ώρα, που είναι μεν η ανώτατη επιτρεπόμενη για το σημείο, κανείς όμως δε, δεν την τηρεί.
β) Το κρύβει πληροφοριακή πινακίδα ιδιωτικής εταιρείας που προηγείται και πιθανώς να είναι και παράνομα τοποθετημένη.
γ) Απέχει πολύ από το άκρο του οδοστρώματος με αποτέλεσμα να μην την βλέπουν ούτε αυτοί που κινούνται προς Στυλίδα και πρέπει να την τηρήσουν, ούτε οι αντιθέτως ερχόμενοι που πρέπει να πληροφορηθούν για την ύπαρξή της (αυτός είναι και ο λόγος που το σχήμα της είναι ανάποδο τρίγωνο).

     Η παραπάνω πινακίδα έχει το προβλεπόμενο από τον νόμο μέγεθος, αλλά δεδομένων των πραγματικών ταχυτήτων που αναπτύσσονται πρέπει να αντικατασταθεί με μεγαλύτερη η οποία θα τοποθετηθεί στην σωστή απόσταση από το οδόστρωμα και μερικά μετρά νωρίτερα, αλλιώς θα χυθεί κι άλλο τζάμπα αίμα στην άσφαλτο.

     Γενικά το σημείο είναι επικίνδυνο και πρέπει κανονικά να γίνει κι αυτό κυκλικός κόμβος, αλλά μέχρι τότε ας αποκατασταθεί το σήμα που είναι πιο εύκολο.

Δείτε το βιντεάκι...

Αναγνώστης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση