ΣΔΕ Λαμίας: Τιμωρίας συνέχεια;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 17:24 ΣΔΕ Λαμίας: Τιμωρίας συνέχεια;

Γιατί συνεχίζετε να μας τιμωρείτε;

Στις 9-10-2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 16.30 μμ, την ώρα που ξεκινούν τα μαθήματα του ΣΔΕ Λαμίας, διαπιστώσαμε ότι στην αίθουσα Γ. Σεφέρης όπου γίνονται τα μαθήματα της Α’ τάξης υπήρχαν μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Γυμνασίου όπως και εξωσχολικοί όπου έκαναν πρόβα μουσικής.

Ο διευθυντής τους ΣΔΕ όταν τους ρώτησε αν υπάρχει στο χώρο καθηγητής, τα παιδιά απάντησαν «όχι» ενώ στην δεύτερη ερώτηση εάν εκτός από μαθητές -τριες του Μουσικού Γυμνασίου υπάρχουν και εξωσχολικοί, τα παιδιά απάντησαν «υπάρχουν μαθητές -τριες αλλά και εξωσχολικοί».

Στη συνέχεια ένας εξ αυτών παραδέχθηκε ότι, για αυτήν την δυσάρεστη κατάσταση ευθύνεται ο Δ/ντής του μουσικού γυμνασίου κ Τζήμας, που δεν τους ενημέρωσε, ότι την ίδια ώρα λειτουργεί το ΣΔΕ και ότι θα υπήρχε όχληση κατά την διάρκεια την μαθημάτων από την λειτουργία των μουσικών οργάνων-πρόβα τους.

Το ίδιο ακριβώς σκηνικό επανελήφθη στις 11-10-2017, πάλι χωρίς παρουσία εκπαιδευτικού.

Επίσης και στις δύο αυτές περιπτώσεις στον χώρο αυτό, υπήρχαν πίτσες, διάφορα εδέσματα & αναψυκτικά! Δηλ. η πρόβα επέβαλε & γεύμα μετά μουσικής!!

Επικρατούσε καταλαβαίνετε…

Επειδή και εμείς είμαστε γονείς, αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να στέλνονται τα παιδιά για μουσική πρόβα στο σχολείο τους χωρίς την παρουσία καθηγητού και με την παρουσία εξωσχολικών;

Γιατί μας παρεμποδίζουν στα μαθήματά μας;

Επίσης γιατί συνεχίζει να μην υπάρχει καθαριότητα;

Αλήθεια γιατί γίνονται όλα αυτά; Ποιους θέλουν να τιμωρήσουν κάποιοι ή κάποιος; Επειδή εμείς αυτά τα αισθανόμαστε σαν τιμωρία!

Τους ανθρώπους του μόχθου; Τους αγωνιστές της ζωής; Δηλαδή εμάς τους 55 εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Λαμίας που προσπαθούμε μαζί με το μεροκάματο και την φροντίδα των οικογενειών μας, να πάρουμε τη μόρφωση και την γνώση.

Αλλά κάποιοι άλλωστε, φαίνεται από τις πράξεις τους, ότι δεν μας αναγνωρίζουν ούτε αυτό το δικαίωμα!

Οι 55 εκπαιδευόμενοι Α΄ & Β΄ κύκλου του ΣΔΕ Λαμίας

Φαίνεται κάποιοι άνθρωποι
Την μόρφωση δεν έχουν
Κι ας βρίσκεται ψηλότερα
Η θέση που κατέχουν
 
Νομίζουν ανεβαίνοντας
Για πάντα εκεί θα ζούνε
Μα θα ΄ρθει όμως η στιγμή
Στον πάτο να βρεθούνε
(ο ίδιος εκπαιδευόμενος ΣΔΕ)
Προσαρμοσμένη αναζήτηση