"Σίγησε" η φωνή της Γαλλίας - Πέθανε ο Σαρλ Αζναβούρ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 15:49 "Σίγησε" η φωνή της Γαλλίας - Πέθανε ο Σαρλ Αζναβούρ

- Το θάνατο του Σαρλ Αζναβούρ θρηνεί η Γαλλία - Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές που γνώρισε τη παγκόσμια μουσική σκηνή - Το πραγματικό του όνομα ήταν Βαγινάκ Αζναβουριάν - Θεωρούνταν το alter ego της Εντίθ Πιάφ και τον αποκαλούσαν "Φρανκ Σινάτρα" της Γαλλίας.

Ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές που γνώριζε η Γαλλία, η μεγαλύτερη φωνή της χώρας μαζί με την Εντίθ Πιάφ, έφυγε από τη ζωή. Ο Σαρλ Αζναβούρ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 94 ετών, βυθίζοντας στο πένθος μια ολόκληρη χώρα και όλους όσους λατρεύουν τη μουσική και το τραγούδι.

Ο Charles Aznavour γεννήθηκε στις 22 Μαΐου του 1924 στο Παρίσι. Είχε καταγωγή από την Αρμενία και το πραγματικό του όνομα ήταν Βαγινάκ Αζναβουριάν. Ο πατέρας του ήταν βαρύτονος και καταγόταν από την Τυφλίδα και η μητέρα του, Κναν Μπαγδασαριάν, ήταν ηθοποιός με καταγωγή από την Τουρκία.

 

 

 

 

Τον αποκάλεσαν «Φρανκ Σινάτρα» της Γαλλίας. Στην καριέρα του ερμήνευσε περισσότερα από 1.000 τραγούδια όχι μόνο στα γαλλικά αλλά και σε πολλές άλλες γλώσσες, όπως τα αγγλικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά και τα γερμανικά. Λέγεται πως έχει πουλήσει περισσότερα από 100.000.000 δίσκους.

 

 

 

 

Δεν ήταν μόνο σπουδαίος τραγουδιστής. Ήταν και ηθοποιός (είχε παίξει σε περισσότερες από 60 ταινίες) και ήταν ο μοναδικός καλλιτέχνης στον κόσμο που είδε να του στήνουν αδριάντα ενώ ήταν ακόμα εν ζωή.

Φωτογραφία Reuters
Με το ζεύγος Μακρόν σε πρόσφατη δεξίωση στο προεδρικό Μέγαρο – Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση