Στο σφυρί το σπίτι του Αλ Καπόνε για 225.000 δολάρια (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 08:31 Στο σφυρί το σπίτι του Αλ Καπόνε για 225.000 δολάρια (ΦΩΤΟ)

Το σπίτι όπου έζησε ένας από τους μεγαλύτερους... γκάνγκστερ της ιστορίας αφού μετακόμισε από τη Νέα Υόρκη στο Σικάγο, το σπίτι του Αλ Καπόνε, βγαίνει στην αγορά και όποιος θέλει μπορεί να το αγοράσει έναντι 225.000 δολαρίων.

Στο διώροφο σπίτι με τα έξι υπνοδωμάτια, εκεί όπου ο Καπόνε ζούσε τα χρόνια που έγινε ο πιο πλούσιος... μαφιόζος. Μετακόμισε εκεί το 1923, όταν εστάλη από τη Νέα Υόρκη στο Σικάγο για να "στήσει" το γνωστό Four Deuces κλαμπ που σε εποχές... απαγόρευσης προσέφερε στους πελάτες του ποτά, πορνεία και τζόγο!

 
 
 

Ο Καπόνε το αγόρασε έναντι 5.500 δολαρίων. Τότε ακόμα, δούλευε σαν μπράβος σε πορνείο. Μετακόμισε εκεί με τη γυναίκα, τον γιο του, τη μητέρα του, τις αδερφές και τους αδερφούς του.Στα υπόγεια του Four Deuces κλαμπ λέγεται πως ο Καπόνε βασάνιζε ανθρώπους. Στο σπίτι που πωλείται είχε γίνει και η αγρυπνία του αδερφού του, ο οποίος σκοτώθηκε από την αστυνομία τον Απρίλιο του 1924.

 
 

 

Ο Καπόνε έφυγε από το Σικάγο για τη Φλόριδα στα τέλη της δεκαετία του ’20, μετά από μια απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του, αλλά μέλη της οικογένειά του συνέχισαν να μένουν στο σπίτι στο Σικάγο.

Η... καριέρα του ως γκάνγκστερ τελείωσε στις 24 Οκτωβρίου του 1931 όταν συνελήφθη και φυλακίστηκε για 11 χρόνια. Η αστυνομία δεν μπορούσε να τον συλλάβει για φόνους, εκπόρνευση και άλλες κατηγορίες αλλά τον συνέλαβε για... φοροδιαφυγή.

 
 

 

Βγήκε από τις φυλακές του Αλκατράζ το 1939 και οκτώ χρόνια μετά πέθανε.

Στο ζενίθ του, οι επιχειρήσεις του Καπόνε έβγαζαν 100 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο!

Daily Mail/newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση