Μακελειό στη Σρι Λάνκα ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Απριλίου 2019 12:47 Μακελειό στη Σρι Λάνκα ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών
Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία

Τουλάχιστον 156 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων οι 35 ξένοι και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν από βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κολόμπο και περιοχές κοντά σ' αυτή, σύμφωνα με την αστυνομία της χώρας.

Συγκεκριμένα, έξι εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα σε τρεις εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα, εν μέσω του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών. Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στις εκκλησίες του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο και του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, μία πόλη βορείως της πρωτεύουσας. Από την έκρηξη στον Άγιο Αντώνιο, τουλάχιστον 160 τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία του Κολόμπο, τόνισαν υπεύθυνοί τους.

Μια από τις εκκλησίες οι οποίες επλήγησαν, βρίσκεται στο Νεγκόμπο, βόρεια της πρωτεύουσας. «Επίθεση εναντίον της εκκλησίας μας, παρακαλούμε ελάτε να μας βοηθήσετε εάν βρίσκονταν εδώ μέλη της οικογένειάς σας», διαβάζει κανείς σε μήνυμα στα αγγλικά που αναρτήθηκε στη σελίδα της στο Facebook η εκκλησία του Αγίου Σεβαστιανού. Εκτός από την εκκλησία στο Νεγκόμπο, στόχο αποτέλεσε και μία εκκλησία στη Μπατικαλόα, στα ανατολικά. Εκπρόσωπος του τοπικού νοσοκομείου ανακοίνωσε, πως οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν από αυτήν, ξεπερνούν τους 300.

Τουλάχιστον ένα από τα θύματα προερχόταν από το Cinnamon Grand Hotel στο Κολόμπο, κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους υπευθύνους του, προσδιορίζοντας πως η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα από τα εστιατόριά του.

Ο πρωθυπουργός της χώρας καταδίκασε απερίφραστα τις «θρασύδειλες επιθέσεις». «Καταδικάζω απερίφραστα τις θρασύδειλες επιθέσεις εναντίον του λαού μας σήμερα. Καλώ όλους τους Σριλανκέζους να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί σε τούτους τους τραγικούς καιρούς», σημειώνει στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter o πρωθυπουργός Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα λάβει «άμεσα μέτρα για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση».

Ο πρωθυπουργός, που συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, ζήτησε επίσης να αποφευχθεί «η διασπορά ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών και θεωριών».

Στη Σρι Λάνκα, επί 21 εκατ. κατοίκων, οι χριστιανοί ανέρχονται σε 1,2 εκατ., που αντιστοιχούν στο 7% του πληθυσμού. Το 70% της χώρας ασπάζεται τον Βουδισμό, το 12% τον Ινδουϊσμό και το 10% είναι Μουσουλμάνοι.

πηγή: news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση