Κατηγορίες για διακεκριμένη απιστία σε βάρος του πρώην προέδρου της Nissan Κ. Γκοσν

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 12:33 Κατηγορίες για διακεκριμένη απιστία σε βάρος του πρώην προέδρου της Nissan Κ. Γκοσν

Οι Ιάπωνες εισαγγελείς άσκησαν σήμερα δίωξη εναντίον του πρώην προέδρου της Nissan Motor Κάρλος Γκοσν για διακεκριμένη απιστία, όπως ανακοίνωσε δικαστήριο του Τόκιο, απαγγέλλοντας και τέταρτη κατηγορία σε βάρος του την ημέρα που αναμενόταν να λήξει η περίοδος κράτησής του.

Οι δικηγόροι του Γκοσν κατέθεσαν αίτημα για τον ορισμό εγγύησης λίγο μετά την νέα απαγγελία κατηγοριών, η οποία έρχεται αφού οι αρχές τον συνέλαβαν στις 4 Απριλίου για τέταρτη φορά, με την υποψία ότι πλούτισε συνολικά κατά 5 εκατ. ευρώ σε βάρος της Nissan.

Ο Γκοσν, που αντιμετωπίζει τρεις άλλες κατηγορίες μεταξύ των οποίων την ψευδή δήλωση του εισοδήματός του, έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες σε βάρος του και είπε ότι είναι θύμα ενός πραξικοπήματος του διοικητικού συμβουλίου. Η Nissan ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του πρώην προέδρου της, υποστηρίζοντας ότι εντόπισε πως ορισμένες από τις πληρωμές της στο εξωτερικό έγιναν κατ’ εντολή του Γκοσν με στόχο τον προσωπικό του πλουτισμό. Οι πληρωμές δεν έγιναν «απαραίτητα για επιχειρηματικούς λόγους», ανέφερε η ανακοίνωση της Nissan, όπου προστίθεται ότι: «Τέτοιου είδους παρατυπίες είναι απολύτως απαράδεκτες, και η Nissan ζητά αντίστοιχα αυστηρά πρόστιμα».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση