Ιταλία: Συνδικάτα αρνούνται να φορτώσουν Σαουδαραβικό πλοίο λόγω του πολέμου στην Υεμένη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 21:10 Ιταλία: Συνδικάτα αρνούνται να φορτώσουν Σαουδαραβικό πλοίο λόγω του πολέμου στην Υεμένη

Ιταλικά συνδικάτα αρνήθηκαν σήμερα να φορτώσουν ηλεκτρογεννήτριες πάνω σε σαουδαραβικό πλοίο που μεταφέρει όπλα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στην Υεμένη.

Το πλοίο Bahri-Yanbu φόρτωσε όπλα στο λιμάνι της Αμβέρσας στο Βέλγιο νωρίτερα αυτόν το μήνα αλλά εμποδίστηκε να φορτώσει ένα άλλο ακόμη φορτίο με όπλα στο γαλλικό λιμάνι της Χάβρης, μετά τις διαμαρτυρίες ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων τονίζουν ότι το φορτίο με τα όπλα αντιβαίνει στη συνθήκη του ΟΗΕ γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθούν κατά των αμάχων στην Υεμένη, όπου ο υπό το Ριάντ συνασπισμός πολεμά τους Χούτι, τους οποίους υποστηρίζει το Ιράν, σε έναν πόλεμο όπου χιλιάδες έχουν χάσει τη ζωή τους.

Συνδικάτα στη Γένοβα είχαν καταβάλει προσπάθειες για να απαγορευτεί η είσοδος του πλοίου στην Ιταλία, αλλά τελικά το πλοίο έδεσε στο λιμάνι λίγο μετά το ξημέρωμα, όταν λίγοι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές βρίσκονταν στην προβλήτα. «‘Όχι για τον πόλεμο», έγραφε ένα από τα πανό τους.

Εργαζόμενοι των συνδικάτων αρνήθηκαν να φορτώσουν τις δύο γεννήτριες πάνω στο πλοίο, λέγοντας πως αν και έχουν καταχωρηθεί για μη στρατιωτική χρήση, μπορεί ωστόσο να καταλήξουν στον πόλεμο της Υεμένης.

«Δεν θα γίνουμε συνένοχοι σε αυτό που συμβαίνει στην Υεμένη», δήλωσαν στελέχη των συνδικάτων σε ανακοίνωσή τους. Λιμενικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι οι γεννήτριες μπλοκαρίστηκαν στον προβλήτα.

Η σύγκρουση που μαίνεται στην Υεμένη έχει καταστρέψει τις υποδομές της χώρας, αφήνοντας μεγάλο μέρος του πληθυσμού στα όρια του λιμού.

Το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει από τη Γένοβα για την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας αργότερα σήμερα.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση