Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Κάμερον: Θα είναι σκληρές οι διαπραγματεύσεις

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015 15:24 Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Κάμερον: Θα είναι σκληρές οι διαπραγματεύσεις
Αποφασισμένος να κάνει πράξη την λαϊκή εντολή που έλαβε η κυβέρνησή του, εμφανίζεται ο Ντέιβιντ Κάμερον.
 
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, δήλωσε σήμερα ότι η επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης της Βρετανίας με την ΕΕ θα είναι σκληρή, όμως η αποφασιστική εκλογική νίκη του την περασμένη εβδομάδα τού έδωσε μια εντολή.

"Έχουμε μια εντολή, θα είναι προφανώς δύσκολα, όμως έχουμε μια εντολή", δήλωσε ο Κάμερον προς τους δημοσιογράφους πριν από την ομιλία του σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του, την οποία εκφώνησε εν μέσω ηχηρών χειροκροτημάτων και επευφημιών.

Ο Κάμερον, ο οποίος κέρδισε απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα απόλυτη πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο, έχει υποσχεθεί ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τη σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ πριν διαξαγάγει μέχρι τα τέλη του 2017 ένα δημοψήφισμα για τη βρετανική συμμετοχή στην ένωση.

Μετά την επανεκλογή του, ο Κάμερον επικοινώνησε τηλεφωνικά με μερικούς ευρωπαίους ηγέτες για να συζητήσουν την επαναδιαπραγμάτευση που σχεδιάζει η Βρετανία, για την οποία έχει δηλώσει ότι θα ξεκινήσει σύντομα.

Η θέση του Βρετανού πρωθυπουργού ενισχύθηκε σήμερα το πρωί, όταν ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε πως ο Κάμερον βρίσκεται, μετά την επανεκλογή του, σε ισχυρότερη θέση για να αναδιαμορφώσει τις σχέσεις της Βρετανίας και πως η ΕΕ θα του έδινε κάποια απ' αυτά που θέλει.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση