Στα χέρια της αστυνομίας έξι μέλη της σπείρας "Ροζ Πάνθηρες"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 00:20 Στα χέρια της αστυνομίας έξι μέλη της σπείρας "Ροζ Πάνθηρες"

Φαίνεται πως οι κροατικές αρχές κατάφεραν να συλλάβουν 6 από τα μέλη της συμμορίας "Ροζ Πάνθηρες", που σχεδίαζαν σειρά από ληστείες τραπεζών

Έξι άτομα, υπήκοοι Σερβίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και Μαυροβουνίου, οι οποίοι συνελήφθησαν, την Τρίτη, στη συνοικία Σίγκετ του Ζάγκρεμπ με την υποψία ότι σχεδίαζαν ληστείες τραπεζών, είναι βραχίονας της σπείρας "Ροζ Πάνθηρες", σύμφωνα με δημοσίευμα της κροατικής εφημερίδας "Γιούταρνι Λιστ".

Οι τρεις υπήκοοι Σερβίας, δύο υπήκοοι Βοσνίας και ένας υπήκοος Μαυροβουνίου συνελήφθησαν σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, "η κροατική αστυνομία εμπόδισε προσεκτικά σχεδιασμένη σειρά αιματηρών ληστειών σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο Ζάγκρεμπ και σε έρευνες σε διαμερίσματα και γκαράζ που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες κατασχέθηκαν βόμβες, μεγάλες ποσότητες δυναμίτη, όπλα και πυρομαχικά".

ADVERTISEMENT
 

Οι αστυνομικοί εντόπισαν, επίσης, τρία αυτοκίνητα που είχαν κλαπεί από τους συλληφθέντες, τα οποία σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν στις ληστείες.

Οι αστυνομικοί, μέσω ανταλλαγής πληροφοριών με τις αστυνομικές υπηρεσίες της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, ενημερώθηκαν ότι στο Ζάγκρεμπ βρίσκεται η εγκληματική συμμορία των ληστών και ότι νοίκιασαν διαμέρισμα στο Νέο Ζάγκρεμπ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχει γίνει γνωστό πώς εισήλθαν στην Κροατία τα μέλη της συμμορίας, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και σχεδιασμό εγκληματικών πράξεων.

(Πηγή: ΑΠΕ), news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση