Κορωνοϊός - Γερμανία: Μειώθηκαν για τέταρτη διαδοχική ημέρα τα νέα κρούσματα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 10:04 Κορωνοϊός - Γερμανία: Μειώθηκαν για τέταρτη διαδοχική ημέρα τα νέα κρούσματα

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν σήμερα χαμηλότερος από τα 5.936 που είχαν καταγραφεί χθες.

Η Γερμανία επιβεβαίωσε σήμερα ότι τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 3.677 το τελευταίο 24ωρο σε 95.391, σημειώνοντας πτώση για τέταρτη διαδοχική ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν σήμερα χαμηλότερος από τα 5.936 που είχαν καταγραφεί χθες Κυριακή. Ο αριθμός των νεκρών από την Covid-19 αυξήθηκε σήμερα κατά 92 στους 1.434.

Αυστηρή επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων

Με αυστηρή επιτήρηση αλλά και πολλές παραβιάσεις των περιοριστικών μέτρων για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού φτάνει η Γερμανία στη Μεγάλη Εβδομάδα, η οποία έχει τεθεί από τις Αρχές ως ορόσημο για την εξαγωγή συμπερασμάτων και τον περαιτέρω σχεδιασμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 500 αστυνομικοί στο Βερολίνο κατέγραψαν 87 περιπτώσεις διοικητικών παραβάσεων που σχετίζονται με τα μέτρα κατά της πανδημίας, ενώ σε 23 περιπτώσεις έχει κατατεθεί και μήνυση.

Την Κυριακή, η αστυνομία διέλυσε διαδήλωση μερικών δεκάδων ατόμων που διαμαρτύρονταν μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου για τα μέτρα που λαμβάνονται παγκοσμίως, ενώ χθες περίπου 300 μουσουλμάνοι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από κλειστό τζαμί προκειμένου να προσευχηθούν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση