Απολύει η Air France όσους εργαζόμενους λιντσάρισαν τους διευθυντές της

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 17:26 Απολύει η Air France όσους εργαζόμενους λιντσάρισαν τους διευθυντές της

Με απόλυση θα τιμωρήσει η Air France τους δράστες της επίθεσης κατά δύο ανώτατων στελεχών της. Τους ξεγύμνωσαν και τους λιντσάρισαν. Αντιδράσεις από Βαλς και Ολάντ.

Με απόλυση θα τιμωρήσει δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία Air France/KLM, τους δράστες της επίθεσης με ξεγύμνωμα δύο ανώτατων στελεχών της, εάν αυτοί είναι πράγματι εργαζόμενοί της.

Η Air France ανακοίνωσε ότι μόλις γίνει η ταυτοποίησή τους, θα απολυθούν.  

Τα θλιβερά επεισόδια, που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και σε πολιτικό επίπεδο στην Γαλλία, προκλήθηκαν ενόψει του σχεδίου περικοπών 2.900 θέσεων εργασίας που προωθεί η διεύθυνση της εταιρείας. Ο υποδιευθυντής του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού της Air France, Ξαβιέ Μπροσέτα και ο διευθυντής της εταιρείας, Όρλι Πιερ Πλισονιέ, δέχθηκαν επίθεση εν μέσω κραυγών «Γδύστε τον» και «Παραιτήσου».

Μετά τα έκτροπα με το ξεγύμνωμα των στελεχών, ο επικεφαλής της εταιρείας ανακοίνωσε ότι η διεύθυνση της Air France είναι διατεθειμένη να ξεκινήσει εκ νέου διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα.

Γάλλος πρωθυπουργός: Οι εικόνες βίας βλάπτουν τη χώρα

«Αυτές οι εικόνες βλάπτουν την Γαλλία» , δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς επισημαίνοντας πως τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χτες στο κτίριο της Air France έκαναν το γύρο του κόσμου. «Καθένας από εμάς καταλαβαίνει ότι οι χθεσινές εικόνες μεταδόθηκαν σε όλο τον κόσμο συγκλονίζοντας τους συμπατριώτες μας αλλά και σπιλώνοντας την εικόνα όχι μόνο της Air France αλλά και της Γαλλίας», πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός. 

Φρανσουά Ολάντ: «Απαράδεκτες βιαιότητες»

Από τη Χάβρη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε σήμερα "απαράδεκτες" τις βιαιότητες κατά των μελών της διεύθυνσης της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας, προειδοποιώντας ότι μπορεί να έχουν συνέπειες για την εικόνα της Γαλλίας, ιδιαίτερα δε ως επενδυτικού προορισμού.

Σαρκοζί: Διάλυση του κράτους

Τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χτες στο κτίριο της Air France δείχνουν το χάος, τη διάλυση του κράτους, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και νυν ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς, Νικολά Σαρκοζί. 

Στα επεισόδια, επτά άτομα τραυματίστηκαν- ανάμεσά τους και δύο φύλακες ασφαλείας, ο ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.

Εκείνη την ώρα, στην αίθουσα πραγματοποιείτο συνάντηση για τα σχέδια συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων της αεροπορικής εταιρείας. 

thetoc.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση