Πιες όση μπίρα αντέχεις: Στα beer spa της Πράγας κάνεις βουτιά μέσα σε δεκάδες λίτρα μπίρας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 10:15 Πιες όση μπίρα αντέχεις: Στα beer spa της Πράγας κάνεις βουτιά μέσα σε δεκάδες λίτρα μπίρας

Αν είσαι λάτρης της μπίρας, τότε αυτό το μέρος φτιάχτηκε για σένα.

Μπορεί πολλοί να μην το γνωρίζουν, αλλά η βουτιά μέσα σε μια μπανιέρα γεμάτη από μπίρα αποτελεί στην πραγματικότητα μια αρχαία παράδοση σε πολλά μέρη της Ανατολικής Ευρώπης, ιδιαίτερα δε στην Τσεχία. Εδώ και εκατοντάδες χρόνια, οι Τσέχοι απολάμβαναν το μπάνιο τους και λούζονταν κανονικά με τη μπίρα, με την ελπίδα ότι η συγκεκριμένη πρακτική θα αναζωογονήσει το δέρμα τους και θα καθαρίσει το σώμα τους από τις τοξίνες.

Στην Πράγα, λοιπόν, την πρωτεύουσα της μπίρας δεν γινόταν να μη συνεχίζεται αυτή η παράδοση. Άλλωστε οι Τσέχοι πίνουν περισσότερη μπίρα από οποιονδήποτε άλλον λαό στον πλανήτη - ο μέσος Τσέχος καταναλώνει 143 λίτρα μπίρας ετησίως.

Τα σημερινά Beer Spa είναι κάπως διαφορετικά από αυτά του παρελθόντος, αλλά το κεντρικό τους κόνσεπτ είναι το ίδιο. Μπορείς να βουτήξεις σε μερικά λίτρα μπίρα και στη συνέχεια φυσικά να την καταναλώσεις αν το επιθυμείς.

Ένα από τα πιο γνωστά είναι το Bernard Beer Spa, όπου με περίπου 100 ευρώ, ο επισκέπτης μπορεί να φορέσει το μαγιό του, να βουτήξει στη μπανιέρα, να χαλαρώσει για περίπου 60 λεπτά και να πιει όση μπίρα αντέχει για εκείνο το διάστημα, από το βαρέλι που βρίσκεται δίπλα του.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι τα Beer Spa αποτελούν ένα από τα must visit αξιοθέατα αυτή τη στιγμή στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, με το Tik Tok να έχει γεμίσει με βίντεο από οπαδούς της μπίρας.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση