Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βρετανία: Συνάντησε τον βασιλιά Κάρολο, αποθεώθηκε στο κοινοβούλιο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 18:12 Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βρετανία: Συνάντησε τον βασιλιά Κάρολο, αποθεώθηκε στο κοινοβούλιο

Ο ηγέτης της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε συνάντηση σήμερα (8.2.2023) με τον βασιλιά Κάρολο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Βρετανία. Νωρίτερα ο Ζελένσκι είχε συνάντηση με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, ενώ μίλησε και στο κοινοβούλιο της χώρας,

Ο ηγέτης της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνάντησε για πρώτη φορά τον μονάρχη της Βρετανίας, βασιλιά Κάρολο, στο πλαίσιο του ταξιδιού που κάνει στη χώρα για να ζητήσει νέα βοήθεια στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Η συνάντηση του Ουκρανού προέδρου με τον βασιλιά Κάρολο έγινε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ κάτω από το αυστηρό πρωτόκολλο. Τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποδέχτηκε στην πόρτα του παλατιού ο ιππέας του βασιλιά, αντισυνταγματάρχης Τζόνι Τόμσον. Στη συνέχεια ο αντισυνταγματάρχης… παρέδωσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας στον ιδιωτικό γραμματέα του βασιλιά Καρόλου, Σερ Κλάιβ Άλντερτομ, ο οποίος τον συνόδευσε ως τον βασιλιά Κάρολο.

Πριν την συνάντηση, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε θυμηθεί ότι: «Ο βασιλιάς Κάρολος είναι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και στην Ουκρανία σήμερα, κάθε πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας είναι βασιλιάς».

Ο Ζελένσκι έφερε ως δώρο και ένα κράνος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, στο οποίο ένας Ουκρανός πιλότος έγραφε τη φράση: «Έχουμε ελευθερία. Δώσε μας φτερά να το προστατεύσουμε».

Η ομιλία στο Κοινοβούλιο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε νωρίτερα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, ενώ μίλησε και στο κοινοβούλιο της χώρας, όπου αποθεώθηκε από τους βουλευτές.

Στην ομιλία του στο κοινοβούλιο, ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε «εκ των προτέρων τη Βρετανία για τα αγγλικά αεροπλάνα», τα οποία έχει ζητήσει επανειλημμένα σε μια προσπάθεια να κερδίσει πλεονέκτημα έναντι της Ρωσίας στην μάχη των αιθέρων.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε επίσης: «Η ελευθερία θα νικήσει», ενώ προέτρεψε τους συμμάχους να στείλουν αεροσκάφη, λέγοντας ότι τα μαχητικά θα ήταν «φτερά για την ελευθερία».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον βρετανικό λαό για την υποστήριξή του από την «πρώτη μέρα» της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Γνωρίζουμε ότι η Ρωσία θα χάσει και ξέρουμε ότι η νίκη θα αλλάξει τον κόσμο», τόνισε εξάλλου, ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ζήτησε επίσης αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Μόσχας, έως ότου «η Ρωσία στερηθεί κάθε δυνατότητας να χρηματοδοτήσει αυτόν τον πόλεμο».

Θα εκπαιδεύσουν Ουκρανούς πιλότους

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η Βρετανία θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους μαχητικών, κάτι που έδειξε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να αλλάξει την στάση του να μην προμηθεύσει το Κίεβο με μαχητικά αεροσκάφη.

«Είμαι περήφανος που σήμερα θα επεκτείνουμε αυτήν την εκπαίδευση από στρατιώτες σε πεζοναύτες και πιλότους μαχητικών αεροσκαφών, διασφαλίζοντας ότι η Ουκρανία έχει έναν στρατό ικανό να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στο μέλλον», είπε ο Σούνακ.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση