Η Πολωνία θέλει να αυξηθούν οι Αμερικανοί στρατιώτες στη χώρα – Στη Βαρσοβία ο Μπάιντεν

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023 22:07 Η Πολωνία θέλει να αυξηθούν οι Αμερικανοί στρατιώτες στη χώρα – Στη Βαρσοβία ο Μπάιντεν

Συζητήσει για να αυξηθούν οι στρατιώτες των ΗΠΑ που βρίσκονται στην Πολωνία αναμένεται να διεξαχθούν ανάμεσα στον πρωθυπουργό της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι και του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη αυτήν την εβδομάδα στη Βαρσοβία.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία της συζήτησης με την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν για να καταστήσουμε την παρουσία (των Αμερικανών στρατιωτών) πιο μόνιμη και να αυξήσουμε τον αριθμό τους», είπε ο Μοραβιέτσκι της Πολωνίας στην εκπομπή Face the Nation του τηλεοπτικού δικτύου CBS. Πρόσθεσε ότι είναι «ευγνώμων» στις ΗΠΑ για την αποστολή νέων συστημάτων Patriot και άλλων σύγχρονων όπλων και πυρομαχικών στη χώρα του.

Η επίσκεψη του Μπάιντεν στην Πολωνία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου. Θα συναντηθεί με τον Πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα και ηγέτες άλλων συμμαχικών χωρών της Ανατολικής Ευρώπης και θα εκφωνήσει μια ομιλία για την Ουκρανία.

Σήμερα στην Πολωνία σταθμεύουν περίπου 11.000 Αμερικανοί στρατιώτες, σύμφωνα με το CBS.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση