Πόλεμος στην Ουκρανία: Παραδοχή Πούτιν για ελλείψεις σε όπλα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 20:22 Πόλεμος στην Ουκρανία: Παραδοχή Πούτιν για ελλείψεις σε όπλα

Για ελλείψεις σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας έκανε για πρώτη φορά λόγο ο Πούτιν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η ποιότητα των ρωσικών όπλων βελτιώνεται, αλλά ότι η χώρα έχει ελλείψεις σε πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία αύξησε την παραγωγή βασικών όπλων κατά 2,7 φορές τον τελευταίο χρόνο και κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι διοχετεύει όπλα στην Ουκρανία.

Δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία δεν χρειάζεται επί του παρόντος μια νέα επιστράτευση αφού είχε ανακοινώσει μια αρχική επιστράτευση τον Σεπτέμβριο.

Ο Πούτιν είπε εξάλλου, μιλώντας σε στρατιωτικούς μπλόγκερ και πολεμικούς ανταποκριτές σε τηλεοπτική συνάντηση, ότι οι επιστρατεύσεις στο μέλλον θα εξαρτηθούν από τους στόχους που θέτει η Ρωσία στην Ουκρανία, υπονοώντας ότι μια νέα προσπάθεια για την κατάληψη του Κιέβου θα μπορούσε να απαιτήσει επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό.

"Δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη σήμερα" είπε ο Ρώσος πρόεδρος. "Ορισμένα δημόσια πρόσωπα λένε ότι πρέπει να επιστρατεύσουμε 1 ή 2 εκατομμύρια", είπε και συμπλήρωσε: "εξαρτάται από το τι θέλουμε".

"Να επιστρέψουμε εκεί;", είπε για το Κίεβο, το οποίο τα ρωσικά στρατεύματα απέτυχαν να αναλάβουν στα πρώτα στάδια αυτού που η Μόσχα αποκαλεί "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" στην Ουκρανία.

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση