Η θάλασσα έγινε κόκκινη στην Ιαπωνία, απίστευτη εικόνα - Τι συνέβη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 16:38 Η θάλασσα έγινε κόκκινη στην Ιαπωνία, απίστευτη εικόνα - Τι συνέβη

Οι επισκέπτες μιας παραθαλάσσιας πόλης στη νοτιοδυτική Ιαπωνία έπαθαν σοκ την Τρίτη, όταν ξύπνησαν και ανακάλυψαν ότι η συνήθως κρυστάλλινη θάλασσα είχε πάρει μια δυσοίωνη κόκκινη απόχρωση - μετά τη διαρροή που είχε ένα τοπικό ζυθοποιείο.

Η πόλη φημιζόταν για τα σμαραγδένια νερά της, τα οποία τώρα είναι κόκκινα

Φωτογραφίες και βίντεο που μοιράστηκαν στο διαδίκτυο έδειχναν κατακόκκινο νερό να ρέει στα ποτάμια και στην περιοχή του λιμανιού της πόλης Νάγκο, στο νησί Οκινάουα, έναν προορισμό περισσότερο γνωστό για τα σμαραγδένια νερά και τις αμμώδεις παραλίες.

Ιαπωνία: Μια διαρροή από τοπική ζυθοποιία υπεύθυνη για την σπάνια εικόνα - «Δεν υπάρχει κίνδυνος»

Ωστόσο, μια τοπική ζυθοποιία προέτρεψε τον κόσμο να μην ανησυχεί, λέγοντας ότι υπήρξε διαρροή σε ένα από τα εργοστάσιά της και ότι το αποχρωματισμένο νερό δεν αποτελεί κίνδυνο για τον άνθρωπο ή τη θαλάσσια ζωή.

«Πιστεύουμε ότι προκλήθηκε από τη διαρροή προπυλενογλυκόλης - ένα πρόσθετο τροφίμων που περιλαμβάνεται στους κανονισμούς εφαρμογής του νόμου περί υγιεινής τροφίμων - που περιέχεται στο νερό ψύξης που χρησιμοποιείται για την ψύξη των εγκαταστάσεων του εργοστασίου μας. Πιστεύουμε ότι το νερό ψύξης που διέρρευσε πέρασε σε ποτάμι μέσω μιας υδρορροής για τη βροχή, προκαλώντας το κόκκινο χρώμα της θάλασσας», δήλωσε η Orion Breweries.

Πρόσθεσε ότι η διαρροή είχε «κλείσει» μέχρι τις 9:30 π.μ. της Τρίτης - αν και εκπρόσωπος της ιαπωνικής ακτοφυλακής δήλωσε στο CNN ότι το θαλασσινό νερό κοντά στο ζυθοποιείο ήταν ακόμη κόκκινο από το πρωί της Τετάρτης.

Η προπυλενογλυκόλη χρησιμοποιείται συνήθως στις βιομηχανίες τροφίμων, καλλυντικών και φαρμάκων. Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) την κατατάσσει ως «γενικά αναγνωρισμένη ως ασφαλή» για χρήση στα τρόφιμα. Η Orion Breweries ζήτησε επίσης συγγνώμη για την πρόκληση «ταλαιπωρίας και τεράστιου προβλήματος και ανησυχίας» και δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα και συνεργάζεται με τις αρχές για τη λήψη «αντίμετρων».

Περίπου 640 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της ηπειρωτικής Ιαπωνίας, η Οκινάουα είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας και αποτελεί στρατηγική τοποθεσία για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις από τη μάχη της Οκινάουα το 1945 στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το νησί αποτελεί σήμερα δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους διεθνείς ταξιδιώτες.

Ανησυχία στο Twitter: «Είναι ο ωκεανός μας εντάξει;»

Η είδηση του κόκκινου θαλασσινού νερού διασκέδασε ορισμένους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά άφησε άλλους να αναρωτιούνται αν το νερό ήταν ασφαλές.

Ένας χρήστης του Twitter ανέφερε ότι πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να δει την κόκκινη θάλασσα. «Τι είναι αυτό; Είναι ο ωκεανός μας εντάξει; Το θαλασσινό νερό είναι τόσο κόκκινο», έγραψε στο Twitter.

Πηγή: CNN

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση