Στην Αφρική το πρώτο οικοτουριστικό θέρετρο που παράγει νερό από τον αέρα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 14:01 Στην Αφρική το πρώτο οικοτουριστικό θέρετρο που παράγει νερό από τον αέρα

Το σύστημα συλλέγει και συμπυκνώνει υγρασία από τον αέρα για να προκύψει στη συνέχεια υγιεινό, καθαρό νερό για πόση.

Το πρώτο οικοτουριστικό θέρετρο στην Αφρική, το οποίο αυτόνομα παράγει πράσινη ενέργεια και νερό για την κοινότητα, σχεδίασε το γραφείο MASK Architects.

Πρόκειται για το BAOBAB Luxury Safari Resort, το οποίο έχει τη μορφή ενός συμπλέγματος καταλυμάτων από οξιά, αντλώντας από την τυπολογία ενός οικισμού τοπικής κοινότητας και το σχήμα του παμπάλαιου δέντρου μπαομπάμπ. Ταυτόχρονα, είναι και το πρώτο στάδιο σε σχέδιο των αρχιτεκτόνων να δημιουργήσουν μια βιώσιμη και οικολογική κοινότητα στην Αφρική.

Οι αρχιτέκτονες ενσωμάτωσαν σε κάθε κατάλυμα τεχνολογία παραγωγής πόσιμου νερού από τον αέρα. Με άλλα λόγια το σύστημα συλλέγει και συμπυκνώνει υγρασία από τον αέρα για να προκύψει στη συνέχεια υγιεινό, καθαρό νερό για πόση.

«Με αυτό το πρότζεκτ στοχεύουμε στο να κάνουμε προσβάσιμη την πιο βασική ανάγκη για νερό αντί να προσφέρουμε μια εμπειρία πολυτελείας, και να εμποδίσουμε πείνα, δίψα και αρρώστιες και θανάτους που προξενεί (η έλλειψη)», δήλωσαν οι αρχιτέκτονες τους πρότζεκτ.

Επίσης, τα καταλύματα είναι σχεδιασμένα για να καλέσουν τους επισκέπτες να συνδεθούν, σε μια απομακρυσμένη περιοχή, με τη φύση και την άγρια ζωή. Διαθέτουν όλες τις ανέσεις για άνετη διαβίωση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορους τομείς, από κατοικία, εστιατόριο, μπαρ, λάουντζ, σπα, γραφεία, γυμναστήρια και κέντρα εκπαίδευσης, παρατηρητήρια και άλλα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση