Κίνα: Το αρχαίο δάσος που βρέθηκε 180 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 14:33 Κίνα: Το αρχαίο δάσος που βρέθηκε 180 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης

Τα αρχαία δέντρα που έχουν ριζώσει σε αυτή την απομονωμένη άβυσσο φτάνουν σε ύψος σχεδόν 40 μέτρων, μια απόδειξη του διαχρονικού σθένους της φύσης που ευδοκιμεί ακόμη και στους πιο απροσδόκητους υπόγειους χώρους.

Μια αποκάλυψη που κόβει την ανάσα προέκυψε από τα βάθη κάτω από την Κίνα, καθώς ένα κολοσσιαίο αρχαίο δασικό βασίλειο αποκαλύφθηκε σε βάθος 180 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της Γης.

Αυτό το υπόγειο θαύμα συναντήθηκε τυχαία από μια ομάδα ατρόμητων εξερευνητών που επιχείρησαν να εισέλθουν σε ένα κινεζικό πάρκο τον Μάιο του προηγούμενου έτους. Το πάρκο, που βαφτίστηκε Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Leye Fengshan, βρίσκεται στην αυτόνομη περιοχή Guangxi Zhuang της νοτιοδυτικής Κίνας.

Σκιαγραφώντας τις διαστάσεις αυτής της μνημειώδους καταβόθρας, το Xinhua ανέφερε ότι εκτείνεται σε μήκος 306 μέτρων, εκτείνεται σε πλάτος 150 μέτρων. Το απόλυτο μέγεθός της περιλαμβάνει έναν όγκο που ξεπερνά τα εκπληκτικά 5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, ένα επίτευγμα που την κατατάσσει απερίφραστα ως μια σημαντική καταβόθρα.

Ο Chen Lixin, ο επικεφαλής της ομάδας εξερεύνησης του σπηλαίου Guangxi 702, ανέλυσε τα αξιοσημείωτα αξιοθέατα που υποδέχτηκαν την ανακάλυψή τους. Μέσα στην υπόγεια έκταση, η πυκνή βλάστηση ρίχνει μια δροσερή σκιά.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση