Γνωρίζοντας τα μυστικά της Πράγας: Ένα ταξίδι στη συνοικία του Κάστρου (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 14:07 Γνωρίζοντας τα μυστικά της Πράγας: Ένα ταξίδι στη συνοικία του Κάστρου (ΦΩΤΟ)

Μια γειτονιά που συνδυάζει το ρομαντισμό με την ιστορία και την τέχνη - Δείτε τις φωτογραφίες.

Η Πράγα είναι γνωστή για την γραφική ομορφιά της Παλιάς της Πόλης -που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από σελίδες παραμυθιού- και τα ιστορικά της μνημεία, αλλά υπάρχει μια άγνωστη γειτονιά που κρύβει πανέμορφα μυστικά και περιμένει να αποκαλυφθεί στους ταξιδιώτες της πρωτεύουσας της Τσεχίας: η συνοικία του Κάστρου.

Αποτελώντας έναν μυστικό θησαυρό της Πράγας, αυτή η γειτονιά συνδυάζει την πλούσια ιστορία με τον πολιτισμό και την τέχνη και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σημεία της πόλης που αξίζει να εξερευνήσετε.

Οι στενοί δρόμοι περικλείονται από πανέμορφα, πολύχρωμα κτίρια που θυμίζουν παραμύθι. Γι’ αυτό και μια βόλτα πεζή στα γραφικά δρομάκια της περιοχής θα σας βοηθήσει να ανακαλύψτε την αρχιτεκτονική ομορφιά της.

Το περίφημο Κάστρο της Πράγας

Αδιαμφισβήτητα, πρωταγωνιστής της συνοικίας δεν είναι άλλο από το περίφημο Κάστρο της Πράγας, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο με μήκος περίπου 570 μέτρα και μέσο πλάτος περίπου 130 μέτρα, το οποίο χρονολογείται από τον 9ο αιώνα. Η αλλοτινή ιστορική κατοικία έχει μετατραπεί σε μουσείο, όπου κανείς μπορεί να απολαύσει αξιόλογες εκθέσεις τέχνης και να εξερευνήσει τους όμορφους κήπους του παλατιού.

Τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς στη συνοικία του Κάστρου

Σημείο αναφοράς για την περιοχή, επίσης, και ο επιβλητικός καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου με την υπέροχη θέα.

Για όσους θέλουν να εξερευνήσουν την τσέχικη γαστρονομική κουλτούρα, στη συνοικία του Κάστρου θα βρούνε παραδοσιακά εστιατόρια και καφετέριες που προσφέρουν λαχταριστά τσέχικα φαγητά. Δοκιμάστε πιάτα όπως το «svickova» (μοσχαρίσιο κρέας με σάλτσα) και το «trdelnik» (γλυκό ψωμί με κανέλα και ζάχαρη). Όσο για τη νυχτερινή ζωή στη συγκεκριμένη γειτονιά; Οι νύχτες εδώ είναι μαγικές, με πολλά μπαρ που προσφέρουν ζωντανή μουσική και χορό.

Η συνοικία του Κάστρου είναι μια γειτονιά που συνδυάζει τον ρομαντισμό με την ιστορία και την τέχνη. Ανακαλύψτε τα μυστικά της, γευτείτε τον τσέχικο πολιτισμό, και δημιουργήστε ανεξίτηλες αναμνήσεις σε αυτήν την κρυφή γειτονιά της Πράγας.

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση