Ταραντούλα προκάλεσε τροχαίο ατύχημα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 11:47 Ταραντούλα προκάλεσε τροχαίο ατύχημα

Φρέναραν απότομα, για να μην την πατήσουν!

Ένας Καναδός τουρίστας τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που προκλήθηκε εξαιτίας μίας ταραντούλας. 

Ζευγάρι Ελβετών ταξίδευαν με τροχόσπιτο στο Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας του Θανάτου, στην Καλιφόρνια. Ξαφνικά, ο οδηγός είδε μπροστά του μια ταραντούλα και φρέναρε. 

Εξαιτίας του απότομου φρεναρίσματος, ένας 24χρονος Καναδός που ακολουθούσε με τη μηχανή του έπεσε πάνω στο τροχόσπιτο και τραυματίστηκε. Ο τουρίστας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της περιοχής και δεν έχει γίνει γνωστό σε τι κατάσταση βρίσκεται. 

Όσο για την ταραντούλα, δεν έπαθε τίποτα και διέφυγε στην έρημο, σύμφωνα με ανάρτηση που έγινε στον λογαριασμό του πάρκου στο Facebook. Ο Μάικ Ρέινολντς- ο πρώτος από τους ανθρώπους του πάρκου που βρέθηκε στο σημείο του ατυχήματος- συμβούλευσε τους επισκέπτες να οδηγούν αργά, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ακόμη κάποια προβλήματα στους δρόμους της περιοχής, εξαιτίας των πλημμυρών.  

Οι ταραντούλες περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους κάτω από την επιφάνεια της γης. Οι άνθρωποι τους βλέπουν πιο συχνά το φθινόπωρο, όταν οι αρσενικές ταραντούλες βγαίνουν στην επιφάνεια αναζητώντας ταίρι, σημειώνεται στην ανάρτηση του Εθνικού Πάρκου. 

Κάποιες φορές, μετά το ζευγάρωμα το θηλυκό σκοτώνει και τρώει το αρσενικό. Ακόμη κι αν δεν γίνει αυτό, η αρσενική ταραντούλα σπάνια ζει πάνω από μερικούς μήνες μετά το ζευγάρωμα. Όμως, οι θηλυκές ζουν έως 25 χρόνια και ζευγαρώνουν πολλές φορές. 

Τέλος, το πάρκο σημειώνει ότι οι ταραντούλες κινούνται αργά, δεν είναι επιθετικές και το τσίμπημα αυτών των αραχνών δεν είναι θανατηφόρο για τον άνθρωπο.

Πηγή: lifo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση