Ολάντ και Μέρκελ μαζί, στην πλατεία Δημοκρατίας του Παρισιού -Φόρος τιμής στα θύματα των επιθέσεων (εικόνες & βίντεο)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 22:53 Ολάντ και Μέρκελ μαζί, στην πλατεία Δημοκρατίας του Παρισιού -Φόρος τιμής στα θύματα των επιθέσεων (εικόνες & βίντεο)

Ντυμένοι στα μαύρα, έφτασαν μπροστά στα κεριά και τα λουλούδια που έχουν αφήσει οι πολίτες και έσκυψαν το κεφάλι τους, ένας φόρος τιμής από την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ στα θύματα του μακελειού του Παρισιού.

Οι δύο ηγέτες έμειναν για αρκετή ώρα μπροστά στο μνημείο της πλατείας Δημοκρατίας του Παρισιού, όπου ο κόσμος αφήνει λουλούδια, μηνύματα και κεριά για τους 130 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στο Μέγαρο των Ηλυσίων, όπου διεξήχθη η μεταξύ τους συνάντηση, πριν παραθέσουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Η Γερμανίδα Καγκελάριος δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει τρόπους με τους οποίους η χώρα της θα μπορούσε να προσφέρει περαιτέρω στήριξη στη Γαλλία, στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

«Όταν ο Γάλλος πρόεδρος μου ζητάει να σκεφθώ τι επιπλέον μπορούμε να κάνουμε, τότε είναι καθήκον μας να συλλογιστούμε επ’ αυτού και επίσης να αντιδράσουμε πολύ σύντομα εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Φρανσουά Ολάντ από την άλλη προέτρεψε τη Γερμανία να δεσμευτεί περισσότερο στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, όπου γαλλικά μαχητικά βομβαρδίζουν θέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης, αν και επισήμανε ότι κατανοεί τους δισταγμούς του Βερολίνου να εμπλακεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Ακόμη, αναφερόμενος στην κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι οι μεγάλες δυνάμεις πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο περαιτέρω επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας.

«Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να διασφαλίσουμε ότι η κατάσταση θα αποκλιμακωθεί» τόνισε ο Ολάντ, που αύριο θα μεταβεί στη Μόσχα, για συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση