ΗΠΑ: Η στιγμή που πελώρια κύματα «καταπίνουν» εγκαταστάσεις στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στις νήσους Μάρσαλ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 09:11 ΗΠΑ: Η στιγμή που πελώρια κύματα «καταπίνουν» εγκαταστάσεις στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στις νήσους Μάρσαλ

Τα γιγάντια κύματα σάρωσαν ό,τι βρήκαν στο πέρασμά τους

Στιγμές τρόμου έζησαν στελέχη των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σε βάση στις νήσους Μάρσαλ όταν πελώρια κύματα εφόρμησαν προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

Σε βίντεο μέσα από τη στρατιωτική βάση φαίνονται τα μεγάλα κύματα να σπάνε πόρτες και να παρασέρνουν τραπέζια, καρέκλες αλλά και κάποια άτομα που προσπάθησαν να κρατηθούν από όπου βρήκαν για να σωθούν.

Δείτε το βίντεο

Το επεισόδιο συνέβη στις 9 το πρωί του Σαββάτου με τουλάχιστον ένα άτομο να τραυματίζεται και τον στρατό των ΗΠΑ να απομακρύνει από τη βάση όλο το μη μάχιμο προσωπικό.

Εκτός από την στρατιωτική βάση τα κύματα σάρωσαν και δύο αεροδρόμια στην Ailinglaplap Atoll με τον πρώτη εκτίμηση να κάνει λόγο για ζημιές που θα τα κρατήσουν κλειστά για αρκετές εβδομάδες.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση που έκαναν στρατιωτικοί που έλεγξαν την βάση, τα κύματα πλημμύρισαν το 1/3 των χώρων καθώς πέραν του εστιατορίου τα νερά μπήκαν και σε άλλα κτήρια αλλά και σε αποθήκες.

Σημειώνεται ότι στη βάση αυτή φιλοξενούνται προηγμένος τεχνολογικός εξοπλισμός που είναι τμήμα του πεδίου βολής βαλιστικών πυραύλων «Ρόναλντ Ρίγκαν».

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση