Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να μεσολαβήσει για να σταματήσουν οι επιθέσεις των Χούθι

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2024 19:27 Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να μεσολαβήσει για να σταματήσουν οι επιθέσεις των Χούθι

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Κίνα να ασκήσει πίεση στο Ιράν για να σταματήσουν οι Χούθι της Υεμένης τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν πίεσε τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Ουάνγκ Γι να ασκήσει την επιρροή που έχει η Κίνα για να βοηθήσει να σταματήσει η υποστήριξη του Ιράν προς τους Χούθι που επιτίθενται σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. “Το Πεκίνο μας λέει ότι θίγει το θέμα με το Ιράν αλλά εμείς βλέπουμε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, και αυτές οι επιθέσεις φαίνεται να συνεχίζονται”, δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον περιμένει να δει εάν η Κίνα το κάνει αυτό και πόσο αποτελεσματική θα είναι.

Υπογράμμισε ότι ο Τζέικ Σάλιβαν είχε αναφέρει την προσδοκία αυτή της Ουάσιγκτον στις συζητήσεις που μόλις είχε στη Μπανγκόκ με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών. Κινέζοι και Αμερικανοί διπλωμάτες είχαν συναντήσεις δύο ημερών στην Μπανγκόκ.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση