Ισραήλ: Η σπαρακτική στιγμή που οι δύο όμηροι επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους -Δείτε βίντεο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 23:05 Ισραήλ: Η σπαρακτική στιγμή που οι δύο όμηροι επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους -Δείτε βίντεο

Οι απελευθερωμένοι όμηροι επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους στο Ιατρικό Κέντρο Sheba, στο Ισραήλ.

Με δάκρυα χαράς και ανακούφιση οι δύο όμηροι, ο Φερνάντο Μαρμάν, 61 ετών, και ο Λουίς Χαρ, 70 ετών, που απελευθερώθηκαν ύστερα από επιτυχημένη επιχείρηση των Ισραηλινών δυνάμεων στη Ράφα τη νότιας Γάζας, είδαν ξανά τους αγαπημένους τους.

Σε μια πολύπλοκη νυχτερινή επιχείρηση, οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις διέσωσαν τους δύο ομήρους από την αιχμαλωσία της Χαμάς σήμερα, Δευτέρα, σηματοδοτώντας την πρώτη επιτυχημένη απελευθέρωση αιχμαλώτων, εδώ και μήνες.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ανακοίνωσαν ότι οι δύο άντρες, ήταν σε καλή κατάσταση μετά τη διάσωσή τους, έπειτα από μια επιχείρηση που περιελάμβανε μάχες με μαχητές της Χαμάς και μαζικές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Ράφα. Και οι δύο επανενώθηκαν αργότερα με τις οικογένειές τους στο ισραηλινό νοσοκομείο.

Η στιγμή που οι όμηροι ξαναβλέπουν τους αγαπημένους τους

Το ζευγάρι είχε απαχθεί από το Κιμπούτς Νιρ Γιτζάκ το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, όταν Χαμάς σκότωσες 1.200 ανθρώπους και πήρε 253 ομήρους στο νότιο Ισραήλ, αναφέρουν οι Times of Israel.

Ήταν μόλις η δεύτερη επιτυχής επιχείρηση αυτού του είδους από τις 7 Οκτωβρίου. Η πρώτη ήταν η διάσωση του στρατιώτη όρι Μεγκίντις στα τέλη Οκτωβρίου. Στις αρχές Δεκεμβρίου, οι IDF επιχείρησαν να διασώσουν έναν άλλο όμηρο, ο οποίος όμως σκοτώθηκε.

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου χαρακτήρισε την επιχείρηση «από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις διάσωσης» στην ιστορία του Ισραήλ.

πηγή: iefimerida.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση