Snowzilla στις ΗΠΑ με 30 νεκρούς: Χιονοπόλεμος... Star Wars και η Ουάσινγκτον στον "πάγο"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 11:16 Snowzilla στις ΗΠΑ με 30 νεκρούς: Χιονοπόλεμος... Star Wars και η Ουάσινγκτον στον "πάγο"
Την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από το χιονιά που παραλύει τις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, τον επονομαζόμενο snowzilla ή snowmageddon ή χιονοθύελλα Jonas, έχει φτάσει στους 30, η πρωτεύουσα των ΗΠΑ έχει "παραλύσει", αντίθετα από τη Νέα Υόρκη που αρχίσει να ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της.

Το Κογκρέσο έκλεισε, το ίδιο και πολλές δημόσιες υπηρεσίες, επιβεβαιώνοντας τη... "φήμη" της Ουάσιγνκτον ως πόλη που όταν χιονίζει έστω και λίγο, παραλύει. Και αυτή τη φορά, δεν χιόνισε λίγο...

Η ιστορική χιονοθύελλα που έπληξε την ανατολική ακτή των ΗΠΑ δημιούργησε απίστευτα προβλήματα. Αλλά ενώ η Νέα Υόρκη και η Φιλαδέλφεια επιστρέφουν στους κανονικούς ρυθμούς, η Ουάσινγκτον παραμένει στον... πάγο. Το χιόνι έφτασε τα 51 εκατοστά τόσο στο κέντρο της πρωτεύουσας όσο και στα προάστια της.

Τα γραφεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα, η Βουλή των Αντιπροσώπων ακύρωσε τις ψηφοφορίες για το υπόλοιπο της εβδομάδας, ενώ η Γερουσία μετέθεσε την πρώτη ψηφοφορία της εβδομάδας από για την Τετάρτη. Τα σχολεία στην περιφέρεια της Ουάσινγκτον και σε μερικά προάστια θα παραμείνουν, επίσης, κλειστά. Τα δύο μεγάλα αεροδρόμια της μητροπολιτικής περιοχής της Ουάσιγκτον, το Ρέιγκαν (για πτήσεις εντός ΗΠΑ) και το Ουάσιγκτον Ντάλες (για διεθνείς πτήσεις), παρέμειναν κλειστά την Κυριακή, με όλες τις πτήσεις να έχουν ακυρωθεί. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σταμάτησαν και τα δρομολόγια σε μετρό και τραμ.

 

ΟυάσινγκτονΟυάσινγκτον

 

 

Νέα ΥόρκηΝέα Υόρκη

 

Παρά τα προβλήματα, οι κάτοικοι της Ουάσινγκτον το διασκέδασαν με την... ψυχή τους! Στα σκαλιά του Καπιτωλίου, που έγιναν γνωστά και ως σκαλιά του... Ρόκι, δεκάδες Αμερικανοί έκαναν snowboard, ενώ κάποιοι άλλοι πήραν τα... φωτοσπαθά τους και ντυμένοι με τις στολές των ηρώων του Star Wars βγήκαν να παίξουν χιονοπόλεμο!

 

Εκτός των Star Wars, χιονοπόλεμο έπαιξε και ο... Captain AmericaΕκτός των Star Wars, χιονοπόλεμο έπαιξε και ο... Captain America

 

 

 

Την ίδια ώρα, εντυπωσιάζουν οι φωτογραφίες που ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter ο αστροναύτης Σκοτ Κέλυ και δείχνουν τη χιονοθύελλα να περνά πάνω από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

 

 

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ Φωτογραφίες: EPA, Reuters

newsit.gr

 

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση