Η Greenpeace «πάτησε» πολιτιστικό μνημείο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 09:17 Η Greenpeace «πάτησε» πολιτιστικό μνημείο

Γκάφα μεταγατόνων από την Greenpeace που ξεδίπλωσε πανό στις ευαίσθητες Γραμμές της Νάζκα στο Περού που έχουν χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Γκάφα μεταγατόνων από την Greenpeace που ξεδίπλωσε πανό στις ευαίσθητες Γραμμές της Νάζκα στο Περού που έχουν χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Oι 20 ακτιβιστές της οργάνωσης είναι αντιμέτωποι με διώξεις. Η Greenpeace προχώρησε σε δημόσια απολογία και στέλνει τον εκτελεστικό διευθυντή της στο Περού.

H Greenpeace είχε στόχο να στείλει μήνυμα για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη σύνοδο για το κλίμα που γίνεται στην Λίμα.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Νάζκα, που έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, οι ακτιβιστές εισέβαλαν στον αποκλεισμένο χώρο όπου βρίσκεται το σχέδιο ενός κολιμπρί, χαραγμένο στην έρημο. Ξεδίπλωσαν υφασμάτινα γράμματα με το μήνυμα «Ώρα για Αλλαγή· Το Μέλλον είναι Ανανεώσιμο».

Σύμφωνα με το περουβιανό υπουργείο Πολιτισμού, οι εισβολείς άφησαν πατημασιές δίπλα στο σχέδιο. Η κυβέρνηση προσπαθεί τώρα να εμποδίσει την έξοδο των ακτιβιστών από τη χώρα και να ασκήσει διώξεις για «επίθεση σε αρχαιολογικό μνημείο», η οποία τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι έξι ετών.

Οι Γραμμές της Νάζκα, εκατοντάδες σχέδια ζώων, φυτών και απλών γραμμών που διακρίνονται μόνο από αέρος, βρίσκονται στο υψίπεδο του νότιου Περού. Οι γραμμές δημιουργήθηκαν από τον πολιτισμό των Νάζκα από το 450 έως το 600 μ.Χ.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση