21χρονη Βρετανίδα ζει αιχμάλωτη του πατέρα της επειδή φίλησε ένα αγόρι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2016 20:33 21χρονη Βρετανίδα ζει αιχμάλωτη του πατέρα της επειδή φίλησε ένα αγόρι

Μια νεαρή Βρετανίδα ζει εδώ και καιρό «φυλακισμένη» στο σπίτι του Σαουδάραβα πατέρα της στη Τζέντα, και η δικαιοσύνη καταβάλει προσπάθειες να την ελευθερώσει.

Η Αμινά Αλ Τζεφέρι, μεγάλωσε στο Σουόνσι της Ουαλίας και έχει διπλή – Βρετανική και Σαουδαραβική – υπηκοότητα, καθώς ο πατέρας της είναι Σαουδάραβας.

Την απήγαγε επειδή φίλησε ένα αγόρι

Σε ηλικία 17 ετών η Αμινά ταξίδεψε στη Σαουδική Αραβία με τον πατέρα της. Από τότε δεν ξαναγύρισε ποτέ πίσω στη Βρετανία. Η υπόθεση της ήρθε στο φως όταν φίλοι της και συγγενείς της κατήγγειλαν ότι η 21χρονη ουσιαστικά είναι αιχμάλωτη του 62χρονου πατέρα της Μοχάμεντ Αλ Τζεφέρι, ο οποίος δεν την αφήνει αν βγει από το σπίτι του επειδή η κόρη του φίλησε ένα αγόρι.

Η αγωγή στηρίχθηκε σε μια φωτογραφία που η Αμινα έστειλε μέσω Facebook σε έναν παλιό συμμαθητή της και στην οποία εικονίζεται η ίδια μπροστά σε ένα παράθυρο με κάγκελα, πυκνό πλέγμα και λουκέτο.

Η ίδια του δήλωσε ότι ο πατέρας της την πήρε στην Σαουδική Αραβία παρά τη θέλησή της και εξέφρασε παράπονα για το Βρετανικό πολιτικό σύστημα λέγοντας ότι επαλειμμένα είχε ζητήσει βοήθεια από βουλευτές, τη Βρετανική πρεσβεία στο Ριάντ και φιλανθρωπικές οργανώσεις, χωρίς κανένας να δώσει σημασία.

Η υπόθεση έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο δέχθηκε ότι η Αμινά κρατείται από τον πατέρα της, υφίσταται βίαιη συμπεριφορά εκ μέρους του, δεν σιτίζεται επαρκώς και δεν έχει δικαίωμα να κινηθεί ελεύθερα.

Ο δικαστής ζήτησε από τον 62χρονο Σαουδάραβα να παραδώσει αμέσως στην ενήλική κόρη του τόσο το Σαουδαραβικό όσο και το Βρετανικό διαβατήριό της, αλλά και να καταβάλει τα έξοδά της για την επιστροφή της στη Βρετανία. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση να ενδιαφερθεί με την υπόθεση της Αμινά.


thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com