Εστεμμένη έλαβε ως έπαθλο μία... λιποαναρρόφηση και πέθανε στην επέμβαση!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015 23:17 Εστεμμένη έλαβε ως έπαθλο μία... λιποαναρρόφηση και πέθανε στην επέμβαση!

Οι κριτές του διαγωνισμού της συνέστησαν να χάσει λίγο βάρος - Εκείνη είχε σκοπό να χάσει τα περιττά κιλά με γυμναστική - Συνελήφθησαν οι γιατροί

Μια 19χρονη φοιτήτρια Ιατρικής πέθανε τη στιγμή που υποβαλλόταν σε επέμβαση λιποαναρρόφησης, ένα «έπαθλο» που κέρδισε αφού αναδείχθηκε νικήτρια σε διαγωνισμό ομορφιάς.

Η Catherine Cando στέφθηκε βασίλισσα της ομορφιάς σε διαγωνισμό ομορφιάς στο Εκουαδόρ. Κέρδισε το διαγωνισμό τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, κερδίζοντας πλήθος δώρων, μεταξύ αυτών και ενός αυτοκινήτου Aveo, ένα tablet και μία δωρεάν επέμβαση λιποαναρρόφησης.



Η ίδια αισθανόταν πως δεν χρειαζόταν τη συγκεκριμένη επέμβαση, ωστόσο οι κριτές του διαγωνισμού της συνέστησαν να χάσει λίγο βάρος. Αντ' αυτού δήλωσε πως είχε σκοπό να χάσει τα περιττά κιλά με γυμναστική, εκείνοι ωστόσο, επέμεναν να υποβληθεί στην εν λόγω επέμβαση.

Ο 24χρονος αδελφός της δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ: «Πριν από τη χειρουργική επέμβαση της τηλεφώνησε πολλές φορές ο χειρουργός, προσπαθώντας να την πείσει να κάνει την επέμβαση, όμως εκείνη του έλεγε όχι. Σκεφτόταν να κάνει αυτό το... έπαθλο δώρο σε κάποιον άλλο, αλλά τελικά συμφώνησε να το κάνει η ίδια απλώς για να τον... ξεφορτωθεί».



Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα του Εκουαδόρ Ελ Telegrafo, η κοπέλα υποβλήθη στην επέμβαση σε ιδιωτική κλινική στις 10 Ιανουαρίου, με τραγικές συνέπειες.

Ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε: «Μου είπαν πως πέθανε από εγκεφαλικό οίδημα, αλλά το προσωπικό της κλινικής είπε στους συγγενείς ότι πέθανε από καρδιακή ανακοπή. Έχω διατάξει κυτταρολογική εξέταση και παθολογικές εξετάσεις για να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη».

Οι γιατροί συνελήφθησαν σε περίπτωση που θελήσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι να αποδειχθεί αν ευθύνονται ή όχι για το θάνατο της 19χρονης.

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση