Πεκίνο: Έφυγε το τρένο-μυστήριο - Ίσως μετέφερε τον Κιμ...

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 23:16 Πεκίνο: Έφυγε το τρένο-μυστήριο - Ίσως μετέφερε τον Κιμ...

Oλοκληρώθηκε μία επίσκεψη που πήρε δραματικές διαστάσεις, κυρίως λόγω των συνθηκών μυστικότητας υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε. Φωτογραφίες με το μυστηριώδες τρένο.

Η αμαξοστοιχία που μετέφερε στο Πεκίνο υψηλή αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας - κατά ορισμένες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανάμεσά τους και τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν - αναχώρησε σήμερα. Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε μία επίσκεψη που πήρε δραματικές διαστάσεις, κυρίως λόγω των συνθηκών μυστικότητας υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε.

Μία συντηρητική εφημερίδα της Νότιας Κορέας, επικαλούμενη έναν ανώνυμο αξιωματούχο μυστικής υπηρεσίας, έγραψε ότι ο Κιμ ταξίδεψε μαζί με την αντιπροσωπεία - πραγματοποιώντας το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2011. Μία άλλη, αριστερή εφημερίδα της Νότιας Κορέας, μετέφερε την πληροφορία ότι ο Κιμ επρόκειτο να συναντήσει τον Κινέζο Πρόεδρο, πριν αναχωρήσει για άγνωστο προορισμό, ενδεχομένως κάπου στην Κίνα.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας έδωσε περισσότερη τροφή για σενάρια σήμερα, λέγοντας ότι "σα να φαίνεται" ότι ο Κιμ πήγε στο Πεκίνο. 

Ωστόσο, κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα μέχρι αυτή τη στιγμή, τί ακριβώς συνέβη. 

 

Με πληροφορίες από το REUTERS


πηγή:thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση