Κέιτ Μπλάνσετ: Απόλαυσα το ξύλο που έριξα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 20:11 Κέιτ Μπλάνσετ: Απόλαυσα το ξύλο που έριξα
Η Αυστραλέζα σταρ, που για την ταινία «Thor: Ragnarok» μεταμορφώθηκε σε εξωπραγματική 'Hela', εξηγεί στο ΕΘΝΟΣ λίγο πριν βγει η ταινία στις ελληνικές αίθουσες γιατί απόλαυσε τόσο το ρόλο της πρώτης 'κακιάς ηρωίδας' της Marvel

Ηθοποιός των αμέτρητων μεταμορφώσεων, ικανή για την ενσάρκωση της πιο φαντασμαγορικής ηρωίδας (την προτιμάτε βασίλισσα «Elizabeth» ή αιθέριο ξωτικό στον «Αρχοντα των δαχτυλιδιών»;), αλλά και της πιο πολύπλοκης και δυσλειτουργικής («Θλιμμένη Τζάσμιν», «Carol»), η Κέιτ Μπλάνσετ είναι σαρωτική.

Κι αν ο χαρακτηρισμός “χαμαιλέοντας” συνόδευσε την Αυστραλέζα σταρ σε κάθε αναφορά του ονόματός της το περασμένο καλοκαίρι λόγω των 13 διαφορετικών προσώπων που υποδύθηκε στο «Manifesto» του Τζούλιαν Ρόζεφελντ, η υπερηρωική περιπέτεια φαντασίας «Thor: Ragnarok» της απλώνει διαπλανητικό χαλί για να μεγαλουργήσει ως η πρώτη «κακιά ηρωίδα» που εισβάλλει στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.

Φορώντας ένα πρασινόμαυρο ολόσωμο κοστούμι και ένα τρομακτικής έκτασης στέμμα από κέρατα, η Μπλάνσετ αντιμάχεται τον Θορ, εν προκειμένω τον συνάδελφό της Αυστραλό Κρις Χέμσγουορθ, διαλύει τον πανίσχυρο αντίπαλο και το σήμα κατατεθέν σφυρί του με την άνεση και τη χάρη ενός εξωπραγματικού αρπακτικού. Ή ταν αυτή η δυναμική του ρόλου που ώθησε την 48χρονη σταρ να συμμετέχει στην ταινία, μία από τις μεγαλύτερες υπερπαραγωγές της χρονιάς που αποτελεί και τρίτη κατά σειρά προσθήκη στο φιλμικό φραντσάιζ του «Thor», υπογεγραμμένη από τον Νεοζηλανδό σκηνοθέτη Τάικα Γουατίτι. «Αφού έκανα μια μικρή έρευνα, συνειδητοποίησα ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα σε καμία από τις ταινίες της Marvel μια θηλυκή κακιά ηρωίδα. Ένιωσα ότι ο ρόλος μπορούσε να είναι συναρπαστικός...», δηλώνει η πρωταγωνίστρια στη συνέντευξη που παραχωρήθηκε στο ΕΘΝΟΣ από την Feelgood Entertainment, εταιρεία διανομής του «Thor: Ragnarok».

Ποια είναι όμως η ικανοποίηση που αντλεί μια ηθοποιός, πλήρως αναγνωρισμένη για το ταλέντο της, ερμηνεύοντας έναν θηλυκό δαίμονα της μυθολογίας των κόμικς σε ένα μπλοκμπάστερ εξωγήινων σούπερ ηρώων; «Είναι μια διαφορετική πρόκληση γιατί θέλεις να κάνεις τον χαρακτήρα να φαίνεται αληθινός. Ειδικά με μια (αντιηρωίδα) σαν την Hela που έρχεται από το πουθενά. Δεν έχει εμφανιστεί σε καμία άλλη ταινία. Κάποιοι τη γνωρίζουν. Άλλοι καθόλου. Οπότε πρέπει να βρεις την ισορροπία για τους φαν που την ξέρουν και για αυτούς που δεν την γνωρίζουν. (Σε αυτές τις περιπτώσεις) μπορείς να είσαι μυστηριώδης αλλά ταυτόχρονα να παρέχεις και αρκετές πληροφορίες για το παρελθόν του χαρακτήρα ώστε να γίνονται κατανοητές οι πράξεις του. Κατά τη γνώμη μου, οι καλύτεροι ''κακοί'' είναι πάντα αυτοί που αγαπάς να βλέπεις αλλά μισείς τις πράξεις τους. Υπάρχει μια λογική σ' αυτό. Σημαίνει ότι δεν είναι μονοδιάστατοι τρελοί» απαντά στο Έθνος Σαββατοκύριακο.

Θαυμάστρια της εικόνας, η Μπλάνσετ αποκαλύπτει κι ένα μικρό μυστικό για τον τρόπο επιλογής των ρόλων της: «Είμαι πραγματικά οπτικός τύπος στον τρόπο που αντιδρώ στο υλικό που μου παρέχεται. Αυτό που μου αρέσει στους χαρακτήρες των κόμικ Marvel είναι ότι αλλάζουν χρόνο με τον χρόνο ανάλογα με το ποιος τους έχει σχεδιάσει..Το βρίσκω γοητευτικό.»

«Το 'Ιντιάνα Τζόουνς' ήταν αρκετά απαιτητικό σωματικά. Αλλά σε ό,τι αφορά τις μάχες σώμα με σώμα, το «Thor» έχει τα πρωτεία. Και το απόλαυσα... Μια μάχη δεν την προσεγγίζεις με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με μπουνιές, κλωτσιές και τούμπες στο έδαφος. Βάζεις μια ψυχολογία σε αυτό. Οι πιο ευτυχισμένες στιγμές για μένα ήταν το... ξύλο που έδινα στους άλλους» λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξής της.

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση