Killswitch: Γιατί το τελευταίο αντίτυπο από το μυστηριώδες παιχνίδι πουλήθηκε 733.000$

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 12:21 Killswitch: Γιατί το τελευταίο αντίτυπο από το μυστηριώδες παιχνίδι πουλήθηκε 733.000$
Το Killswitch είναι ένα παιχνίδι που κυκλοφόρησε το 1989 από την Karvina Corporation και μέχρι σήμερα η ιστορία του αποτελεί μυστήριο για την κοινότητα των gamers.
 
Το παιχνίδι προφανώς είχε μονόχρωμα και απλά γραφικά και καλούσε τον παίχτη να διαλέξει τον χαρακτήρα του ανάμεσα στην Porto, μια νεαρή, τραυματισμένη γυναίκα-ανθρακωρύχο στα ορυχεία Slovatik και τον δαίμονα Ghast και να καταφέρει ανάλογα με τον χαρακτήρα που είχε επιλέξει να  λύσει τους γρίφους που υπήρχαν μέσα στο ορυχείο έτσι ώστε να βρει την έξοδο. 
 
 
Αρχικά επειδή οι γρίφοι ήταν πολύ δύσκολοι πολλοί παίχτες αναγκάζονταν να τα παρατήσουν ενώ αν τα κατάφερναν και συνέχιζαν να λύνουν τους γρίφους με επιτυχία τότε το παιχνίδι ολοκληρωνόταν με την οθόνη να γίνεται ξαφνικά άσπρη. 
 
 
Αυτό που δεν γνώριζαν οι παίχτες ήταν ότι το Killswitch είχε προγραμματιστεί να διαγράφεται αυτόματα από τον υπολογιστή του παίχτη όταν ολοκληρωνόταν ενώ παράλληλα δεν μπορούσε να αντιγραφεί και φυσικά ο παίχτης δεν μπορούσε να το ξαναπαίξει για να το ολοκληρώσει και με τους δύο χαρακτήρες, την Porto και τον Ghast. 
 
Όπως είναι λογικό το γεγονός αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από τους παίχτες και σύντομα εμφανίστηκαν διάφορες λύσεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα με την πιο δημοφιλή να είναι το να αγοράσει ο παίχτης περισσότερα αντίτυπα του παιχνιδιού πράγμα που η εταιρία είχε προβλέψει με αποτέλεσμα να έχει κυκλοφορήσει μόνο 5.000 αντίτυπα του παιχνιδιού! 
 
 
Φυσικά όπως κάνει κάθε εταιρία έτσι και η Korvina απάντησε με δελτίο τύπου τον Μάιο του 1990 το οποίο έλεγε ότι: «Το Killswitch είχε σχεδιαστεί να είναι μια μοναδική εμπειρία παιχνιδιού: όπως η πραγματικότητα, δεν μπορεί να επαναληφθεί, να ξαναπαιχτεί, και είναι παράλογο. Ο θάνατος είναι τελικός, ο θάνατος είναι ολοκληρωτικός. Η τύχη της Porto και του αγαπημένου της, Ghast είναι τόσο άγνωστη όσο και η δική μας. Αυτή είναι η επιθυμία της Karvina Corporation και ζητάμε από τους πελάτες μας να σεβαστούν την επιθυμία μας. Να είστε σίγουροι, η Karvina θα συνεχίσει να παρέχει την υψηλότερη ποιότητα των παιχνιδιών στη Δύση, και το Killswitch είναι απλώς ένα από τα πολλά θαύματα μας.»
 
Μετά το δελτίο τύπου αυτό, ξεκίνησαν νέα σενάρια για το τι μπορεί να συνέβαινε στην ιστορία του παιχνιδιού όμως το πρόβλημα ήταν ότι πλέον δεν υπήρχαν διαθέσιμα αντίτυπα του παιχνιδιού.
 
Το 2005 τελικά εντοπίστηκε ένα τελευταίο αντίτυπο του παιχνιδιού το οποίο το αγόρασε ο Yamamoto Ryuichi από το Τόκιο σε μια δημοπρασία για 733.000 δολάρια με σκοπό να παρουσιάσει ολόκληρο το παιχνίδι στους παίχτες καταγράφοντας και ανεβάζοντας στο Internet την πρόοδο του πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει….
 
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση