Το ContentMarketing και οι 4 λόγοι για τους οποίους το χρειάζεσαι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 17:30 Το ContentMarketing και οι 4 λόγοι για τους οποίους το χρειάζεσαι

Με την άνοδο των socialmedia οι εταιρείες απόκτησαν την υποχρέωση αλλά και την ανάγκη να έρχονται σε στενότερη επαφή με τους πελάτες τους και να είναιεπικοινωνιακές, κερδίζοντας ως αντάλλαγμα την εμπιστοσύνη και την αφοσίωσή τους. Οι πελάτες δεν ικανοποιούνται πλέον με μια απλή διαφήμιση. Χρειάζονται συμβουλές, άρθρα, σημαντικές πληροφορίες και μάλιστα μοναδικού ενδιαφέροντος. Εκεί ακριβώς έρχεται να κουμπώσει το ContentMarketing…

4 πράγματα που θα κερδίσετε με το ContentMarketing

1: Θα βελτιώσετε την εικόνα της εταιρείας σας.

Δημοσιεύοντας ένα ποιοτικό και ενδιαφέρον άρθρο με καλό περιεχόμενο, η εταιρεία σας θα φανεί αυθεντία στο αντικείμενό της, κάτι ιδιαιτέρως σημαντικό, αφού έτσι θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους πελάτες της. Η ενεργή παρουσία στα socialmedia θα την κάνει ανταγωνιστική. Οι πελάτες ή οι πιθανοί πελάτες της, μέσα από τα άρθρα θα αντλούν χρήσιμες γνώσεις, οι οποίες σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την ίδια την επιχείρηση. Μέσα από τις επισκέψεις τους θα κερδίζουν γνώσεις, αλλά και εμπειρίες, αφού τελικά, η επίσκεψη στην ιστοσελίδα σας θα γίνει μέρος της καθημερινότητάς τους.

2: Θα κερδίσετε αφοσιωμένους πελάτες.

Οι δωρεάν χρήσιμες πληροφορίες θα θεμελιώσουν σταδιακά μια κοινότητα πελατών με  έντονους μεταξύ της δεσμούς. Οι πελάτες αυτοί θα αφοσιωθούν στην εταιρεία σας, εφόσον επιλέγουν να την ακολουθούν. Οι πελάτες θα ασχολούνται μαζί της ουσιαστικά και μάλιστα στη συχνότητα που θα τους επιβάλουν τα άρθρα και οι δημοσιεύσεις. Όσο πιο συχνά θα είναι αυτά, τόσο συχνότερη θα είναι και η ενασχόλησή τους.

3. Θα γνωρίσετε καλύτερα τους πελάτες σας.

Μέσα από το περιεχόμενο των άρθρων το οποίο θα διαμοιράζεται μέσω τωνsocialmedia, εσείς θα καταφέρετε να γνωρίσετε καλύτερα τους πελάτες σας, διατυπώνοντας ακριβή συμπεράσματα που σχετίζονται με αυτούς. Θα αναγνωρίζετε τις ανάγκες τους, θα παρατηρήσετε το ύφος τους, θα μάθετε στοιχεία δημογραφικά. Εν συνεχεία, θα αποκτάται και περισσότερους πελάτες, φίλους των πελατών σας…

4. Θα βελτιώσετε το SEO

Μέσα από τα ποιοτικά άρθρα και τις πλούσιες και ουσιαστικές αναρτήσεις, η εταιρεία σας θα βελτιώσει το SEO. Μέσω ενός blog ίσως, που θα συνδέεται με την εταιρεία σας, θα υπάρχουν θετικές συνέπειεςγι αυτήν. Η κατάταξη θα γίνει υψηλότερη στα αποτελέσματα αναζήτησης και τελικά, η αξιοπιστία μεγαλύτερη.

Το ContentMarketingείναι σίγουρο πως βοηθά σε πολλές εκφάνσεις την πορεία της εταιρείας σας, αρκεί και εσείς οι ίδιοι να το βοηθάτε. Τα άρθρα πρέπει να είναι γνήσια και ενδιαφέροντα και οι εικόνες που τα συνοδεύουν όμορφες. Οι αναρτήσεις να είναι ουσιαστικές. Αν είστε δημιουργικοί ή στηριχτείτε σε ανθρώπους δημιουργικούς θα δημιουργήσετε και μια νέα εποχή για την επιχείρησή σας!

Πηγή πληροφοριών ThinkTank εταιρεία προώθησης ιστοσελίδων

Προσαρμοσμένη αναζήτηση