«CodeGirls» - Ένα διαδραστικό πρόγραμμα προγραμματισμού για κορίτσια 10-16 ετών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 22:45 «CodeGirls» - Ένα διαδραστικό πρόγραμμα προγραμματισμού για κορίτσια 10-16 ετών

Το Ματαρόακαι η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το BridgeHub, και με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνουν για πρώτη φορά στη Λαμία το CodeGirls, ένα μοναδικό, καινοτόμο πρόγραμμα εκμάθησης προγραμματισμού  για κορίτσια ηλικίας 10-16 ετών.

Μετά την Καλαμάτα, την Κοζάνη, τα Τρίκαλα, την Πάτρα, τα Ιωάννινα και την Αλεξανδρούπολη, τα CodeGirls επιστρέφουν και πηγαίνουν στη Λαμία!

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 & 14-15 Δεκεμβρίου 2019, στις 10:00-14:00, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας).

Το πρόγραμμα CodeGirls εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των φύλων στους τομείς της τεχνολογίας και της μηχανικής και φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει, να εμπνεύσει και να εξοπλίσει τα νέα κορίτσια με ψηφιακές δεξιότητες.

Με τη χρήση καινοτόμων εργαλείων και την καθοδήγηση έμπειρων εισηγητριών τα CodeGirls θα μάθουν:

  • Πώς δουλεύει το Internet
  • Να φτιάχνουν websites και να χρησιμοποιούν τις γλώσσες προγραμματισμού HTML και CSS
  • Τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες που απαιτεί πλέον η αγορά παγκοσμίως
  • Τα μυστικά και το μέλλον των νέων τεχνολογιών

Στο 4ήμερο διαδραστικό πρόγραμμα, τα CodeGirls θα αποκτήσουν τα πρώτα εργαλεία και την τεχνογνωσία, ώστε από απλοί  χρήστες του internet, να γίνουν οι δημιουργοί του.

Η ιδανική υποψήφια CodeGirl θα πρέπει να έχει ενδιαφέρον και πάθος για την τεχνολογία. Δεν χρειάζεται να έχει προηγούμενη εμπειρία στην πληροφορική, ή κάποια εξειδίκευση στα μαθηματικά. Στόχος είναι η δημιουργία μίας    ομάδας, με διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας και διαφορετικά ενδιαφέροντα!

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Απαιτείται προ-εγγραφή.

Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου, 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.mataroa.org/cgs_lamia

Προσαρμοσμένη αναζήτηση