Η παραδοσιακή γκαμήλα βγήκε βόλτα στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023 08:35 Η παραδοσιακή γκαμήλα βγήκε βόλτα στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Λαμία ξεκίνησαν με την παραδοσιακή Γκαμήλα να βολτάρει στο κέντρο της πόλης.

Την Τσικνοπέμπτη ξεκινησε και επισημα το καρναβάλι στη Λαμία με ένα έθιμο που έλκει την καταγωγή του από την Ανατολική Ρωμυλία. Οι νέοι κατασκευάζουν ένα ομοίωμα καμήλας την "επανδρώνουν με δύο παλικάρια" και ξεκινούν το μουσικοχορευτικό σεργιάνι. Ο γκαμηλιέρης ελέγχει την κατάσταση και οι συνοδοί μουσικοί ακολουθούν.

Οι νοικοκυραίοι φιλοδωρούν με λιχουδιές και χρήματα την γκαμήλα, αλλά, αν ξεφύγει από τον καμηλιέρη, την... φιλοδωρούν αντιστοίχως με χτυπήματα.

Το ζώο μέσα από την πορεία του αναπαριστά την πορεία της ζωής του ανθρώπου, με τις ατυχίες αλλά και τα κέρδη της, συμβολίζοντας την υποταγή στη μοίρα, που μας οδηγεί σταθερά στον προορισμό μας και κανείς δεν μπορεί να της ξεφύγει.

Η βόλτα της γκαμήλας στις κεντρικές οδούς της πόλης, με την παρουσία των Αντιδημάρχων Παναγιώτη Φώσκολου και Κώστα Μουστάκα, της Εντεταλμένης Συμβούλου για θέματα Πολιτισμού Ευμορφίας Ρουποτιά, του Προέδρου της Κοινότητας Λαμίας Τάκη Συλεούνη και δεκάδων πολιτών, «άναψε» τη σπίθα της διασκέδασης και γέμισε με ζωντάνια και αισιοδοξία της καρδιές των πολιτών, αναβιώνοντας ένα θεσμό δεκαετιών με τη Λαμία να «ζει» σε ρυθμούς καρναβαλιού με πολλά χάπενινγκ και εκπλήξεις.



Δείτε το βίντεο:

Δείτε και φωτογραφίες από την βόλτα της Καμήλας στο κέντρο της Λαμίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση