ΠΑΟΚ – Λαμία 3-0: Δεν άντεξε στη γεμάτη Τούμπα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Απριλίου 2019 21:27 ΠΑΟΚ – Λαμία 3-0: Δεν άντεξε στη γεμάτη Τούμπα (ΒΙΝΤΕΟ)

Έδειξε χαρακτήρα για μεγάλο διάστημα αλλά στο τέλος αδίκησε την υπερπροσπάθεια, ειδικά του πρώτου μέρους, ο ΠΑΣ Λαμία που έφυγε από την κατάμεστη Τούμπα με το βαρύ 3-0. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Δικέφαλος του Βορρά φτάνει μια ανάσα από τον τίτλο (ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός πάρει το τρίποντο με τον Παναθηναϊκό).

Το συγκεκριμένο ματς δεν ήταν στα πλάνα της Φθιωτικής ομάδας και του Μάκη Χάβου που καλείται να προετοιμάσει τους «κυανόλευκους» για τη διπλή αναμέτρηση με τον άλλον Δικέφαλο για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Οι καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού:

Η περιγραφή από το LamiaOle.

Παρά τις απουσίες της, η Λαμία στάθηκε αξιοπρεπέστατα στη γεμάτη Τούμπα την Κυριακή. Δεν απέφυγε την ήττα από τον ΠΑΟΚ ωστόσο με σκορ 3-0.

Η ομάδα μας με τη… μισή της βασική ενδεκάδα έβαλε πάρα πολύ δύσκολα στον «Δικέφαλο». Είχε πολύ γρήγορες επιστροφές και καλή κυκλοφορία της μπάλας, ενώ δημιούργησε αρκετές φάσεις για να σκοράρει. Βρέθηκε πίσω στο σκορ σε μια φάση που δεν τηρήθηκε το fair play και έδειχνε ικανή να κάνει τη ζημιά. Όλα αυτά μέχρι το τελευταίο τέταρτο. Οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο γκολ. Από εκεί και πέρα το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Θεσσαλονικείς να βρίσκουν και τρίτο τέρμα.

Σε κάθε περίπτωση, η ήττα αυτή δεν επηρεάζει καθόλου την ομάδα μας βαθμολογικά, αφού την ίδια ώρα ο Παναιτωλικός γνώριζε βαριά εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό.

Ποιο fair play;

Μπορεί η Τούμπα να ήταν γεμάτη, μπορεί ο ΠΑΟΚ να βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο, η Λαμία όμως δεν μάσησε! Μπήκε στο χορτάρι για να κάνει το παιχνίδι της. Είχε πολύ καλή κυκλοφορία και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να βγάλουν ενθουσιασμό. Μάλιστα, μόλις στο 3′ η ομάδα μας παραλίγο να ανοίξει το σκορ, όταν σε γέμισμα από δεξιά, ο Μπαράλες έπιασε γυριστή κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής και ο Πασχαλάκης πολύ δύσκολα με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ.

Ο «Δικέφαλος» πάτησε για πρώτη φορά με αξιώσεις στην περιοχή του Σαράνοβ στο 13′, όταν ο Ολιβέιρα από αριστερά εκτέλεσε με γέμισμα ένα φάουλ, ο Μπεχαράνο στην προσπάθεια να διώξει έστειλε με το κεφάλι τη μπάλα προς τα πίσω, όμως ο Σαράνοβ έπεσε και μάζεψε. Πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά ουσιαστικά. Ο Ολιβέιρα εκτέλεσε εκ νέου ένα φάουλ από αριστερά, με γέμισμα. Στο δεύτερο δοκάρι ο Μπαράλες πρόλαβε την κεφαλιά του Μάτος, όμως την έστειλε στον Βαρέλα που επίσης με το κεφάλι «σημάδεψε» ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι «κυανόλευκοι» ωστόσο απάντησαν άμεσα και στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ρόμανιτς άφησε έξω από την περιοχή στον Ασούμπρε, αυτός ζύγισε το πόδι του και σούταρε, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη. Ο ΠΑΣ Λαμία συνέχιζε να έχει πολύ καλή κυκλοφορία στο μισάωρο και στο 34′ έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται για τη φάση από την οποία ήρθε το γκολ του ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς δεν τήρησαν το fair play με τον Μπαράλες πεσμένο στο έδαφος, ο Πέλκας γύρισε στον Ματος, αυτός στον Ενρίκε που μπήκε στην περιοχή, νικώντας τον Σαράνοβ από δεξιά. Η στάση των γηπεδούχων έφερε πάρα πολύ ένταση στο παιχνίδι.

Ο «Δικέφαλος» είχε πλέον την ψυχολογία, στο 37ο λεπτό όμως και πάλι απείλησε η Λαμία, όταν ο Μπερτόγλιο βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και σούταρε, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ. Στο 41′ οι γηπεδούχοι εκ νέου δεν τήρησαν το fair play! Ο Δημούτσος βρέθηκε στο έδαφος, οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να παίζουν, με τον Ενρίκε να σουτάρει και τον Σαράνοβ να μπλοκάρει σε διπλό χρόνο. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπίσεσβαρ έκανε ωραία κάθετη από αριστερά στον Άκπομ, αυτός ξέφυγε από τον Ασίγκμπα και σούταρε, με τον Σέρβο τετματοφύλακα της ομάδας μας να πέφτει και να μπλοκάρει εκ νέου.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Ασούμπρε από δεξιά έκανε ωραίο γέμισμα, στο δεύτερο δοκάρι ο Ρόμανιτς πήγε να πλασάρει, όμως η μπάλα βρήκε στο πόδι του Μάτος και έφυγε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις, ο Άκπομ από δεξιά συνέκλινε και σούταρε με φάλτσο, η μπάλα όμως έφυγε ψηλά άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου, με το 1-0 να διατηρείται στην ανάπαυλα.

Μπορούσε ένα γκολ…

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στην επανάληψη η Λαμία μπήκε στο γήπεδο για να κάνει το παιχνίδι της. Εξακολούθησε να έχει γρήγορες μεταβιβάσεις και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στο 52′ ο Δημούτσος έβγαλε στην κόντρα την ομάδα μας, τροφοδότησε αριστερά τον Ρόμανιτς που είχε χώρο και αποφάσισε να σουτάρει -ενώ είχε επιλογές. Η προσπάθεια του όμως δεν ήταν καλή και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 55′ ήρθε η απάντηση του ΠΑΟΚ, με την «κυανόλευκη» άμυνα σε αναμπουμπούλα μετά από φάση διαρκείας. Η μπαλα έφτασε στους αφύλακτους δεξιά Σάκχοφ και Άκπομ, όμως ο πρώτος νικήθηκε από τον Σαράνοβ και ο δεύτερος σούταρε άουτ και ενώ το τέρμα ήταν άδειο. Πάντως, τρία λεπτά αργότερα, ο ΠΑΣ Λαμία έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει. Σε κόρνερ του Μπερτόγλιο από αριστερά, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, έφτασε στον Αργεντίνο που έκανε «γλυκιά» σέντρα από αριστερά και πάλι, με τον Μπεχαράνο να γυρίζει στο δεύτερο δοκάρι και τον Ασούμπρε να πιάνει ωραία σκαστή κεφαλιά. Ο Βιεϊρίνια ωστόσο, έσωσε με αυτοθυσία με το πόδι πάνω στη γραμμή.

Η Λαμία συνέχισε να έχει εξαιρετική παρουσία. Φάσεις μπορεί να μην είχε το δεύτερο ημίχρονο, όμως οι παίκτες του Μάκη Χάβου έδειχναν πιο ικανοί να φτάσουν στο γκολ. Εν τέλει δεν το βρήκαν όμως. Αντ’ αυτού στο 78′ ο Μπίσεσβαρ με ωραία ενέργεια από αριστερά, συνδυάστηκε με δύο συμπαίκτες του και έβγαλε σέντρα, με τον Σάκχοφ να πατάει γερά στην περιοχή και με το κεφάλι να νικάει τον Σαράνοβ για το 2-0.

Έδωσε ενέργεια στους Θεσσαλονικείς αυτό το γκολ και στο 83ο λεπτό βρήκαν και το 3-0. Ο Μπίσεσβαρ έκανε ότι ήθελε από αριστερά. Απέφυγε τον Ασίγκμπα και με πολλά φάλτσα μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Σαράνοβ. Κάπου εκεί κρίθηκαν όλα. Στο 86′ ο Πασχαλάκης έκανε λάθος, έχασε τη μπάλα στον Τσούκαλο, που γύρισε στον Μπλάζιτς και αυτός στον Μπερτόγλιο. Ο «Φλάκο» σούταρε από δεξιά, η μπάλα όμως έφυγε άουτ. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σάκχοφ έβγαλε ωραία κάθετη στον Ελ Καντουρί που σούταρε με την μία, όμως έστειλε άουτ τη μπάλα. Έτσι, το 3-0 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Ολιβέιρα, Πέντρο Ενρίκε (73′ Μίσιτς), Πέλκας (60′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Άκπομ (64′ Σβιντέρφσκι)

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Ασίγκμπα (84′ Καραγκούνης), Πλιάτσικας, Αντέτζο, Βάντερσον, Μπεχαράνο (64′ Μπλάζιτς), Δημούτσος, Μπερτόγλιο, Ρόμανιτς, Ασούμπρε, Μπαράλες (74′ Τσούκαλος)

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση