Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 4-1: Ήταν στραβό το κλίμα…

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 21:26 Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 4-1: Ήταν στραβό το κλίμα…

Μείναμε και με 10 παίκτες!

Την 4η ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» η Λαμία από τον Αστέρα Τρίπολης, που έφτασε αντίθετα στις τρεις νίκες, με σκορ 4-1.

Με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο της για πρώτη φορά οι «κυανόλευκοι» δεν έδειξαν κάτι διαφορετικό σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια τους (πως θα μπορούσαν άλλωστε) και ηττήθηκαν δίκαια από μία ομάδα που σαφώς δεν έδειξε κάτι ποιοτικότερο.

Ήταν όμως τυχερή όταν έπρεπε και αποτελεσματική όταν οι αντίπαλοι της είτε σημάδευαν τα δοκάρια, είτε δεν μπορούσαν να διώξουν την μπάλα στις στημένες φάσεις από την περιοχή τους.

Κάπως έτσι χτίστηκε και η διαφορά των τριών γκολ στο 90λεπτο, με τη Λαμία να παρουσιάζει φανερή αδυναμία στη δημιουργία, αλλά και στις στημένες φάσεις.

Οι στιγμές

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος είχε πολλές και δυνατές μονομαχίες στα όρια του αθλητικού, που δεν επέτρεψε να παιχτεί ποιοτικό ποδόσφαιρο, ωστόσο είχε ρυθμό και καλές στιγμές.

Και φυσικά τρία γκολ και ένα σωστά ακυρωμένο για οφσάιντ, στον Μπαράλες.

Ο Χερόνιμο ήταν η αρχή και το τέλος για την επίθεση του Αστέρα κερδίζοντας τις περισσότερες εναέριες μονομαχίες στην περιοχή της Λαμίας.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με ένα τυχερό γκολ του Σουάρεθ (1-0) στο 21'. Ωστόσο ακόμη κι έτσι, η Λαμία έδειξε ότι έχει προβλήματα στα στημένα και στην κάλυψη των υψηλόσωμων παικτών του Αστέρα.

Ισοφάρισε η Λαμία με γκολ του άλλοτε ξεχασμένου Ασίγκμπα που έκλεψε την μπάλα από τον Τασουλή και "εκτέλεσε" τον Παπαδόπουλο (1-1).

Η υπεροχή όμως του Αστέρα στα στημένα, του έδωσε ένα γκολ που σωστά ακυρώθηκε από το Μουνάφο στο 38’, καθώς τη φάση επηρέαζε ο Μπαράλες που ήταν οφ-σάιντ και ένα ακόμη στις καθυστερήσεις που μέτρησε και ήταν εκπληκτικό από τον άλλοτε φορ των Φθιωτών.

Από στημένη μπάλα ο Χερόνιμο Μπαράλες έγραψε το 2-1 με εξαιρετικά δύσκολη κεφαλιά στην γωνία του Κατσίκα.

Με μια δυσάρεστη έκπληξη ξεκίνησε η επανάληψη για τη Φθιωτική ομάδα. Με ένα γκολ από αυτά που μπαίνουν σπάνια, ο Τασουλής έγραψε το 3-1 στο 51’ για τους γηπεδούχους "ξεχρεώνοντας" το λάθος του πρώτου μέρους.

Παρά το γεγονός αυτό, η πίεση της Λαμίας έφερε διπλάσια κατοχή μπάλας χωρίς μεγάλη φάση μέχρι το 68’. Τότε η κεφαλιά του Ρόμανιτς σταμάτησε στο δεξιό κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Σαν να μην έφτανε η ατυχία δευτερόλεπτα αργότερα σε μια χαμένη μπάλα που κυνήγησε με πάθος ο Δημούτσος, είδε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του στο πιο κρίσιμο σημείο με παίκτη λιγότερο.

Απολύτως φυσιολογικά οι γηπεδούχοι ανέκτησαν την κατοχή και ήλεγξαν το ματς έχοντας και μια μοναδική ευκαιρία για γκολ στο 74’ με τον Φερνάντεθ.

Τελικά το κερασάκι στην τούρτα έβαλε και πάλι ο Τασουλής που πήρε ένα εύκολο ριμπάουντ μετά από σουτ του Καπίγιο στο δοκάρι και διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Αστέρας Τρίπολης (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Βλάχος (82’ Κώτσιρας), Τασουλής, Σουάρεθ, Βαλιέντε, Καπίγια, Φερνάντεζ, Μουνάφο, Ριέρα (75’ Σίτο), Μαρκ Φερνάντεθ (75’ Ιγκλέσιας), Μπαράλες

Στον πάγκο έμειναν οι Μιχαήλ, Χαουρέγκι, Ρίτζις, Αντζουλάς

ΠΑΣ Λαμία (Άκης Μάντζιος): Κατσίκας, Ασίγκμπα, Πλιάτσικας, Τιρόνε (62’ Μπουλουλής), Μπεχαράνο (88’ Ράμος), Ρόμανιτς (75’ Σάλιακας), Δημούτσος, Τουράμ, Βύντρα, Βάντερσον, Βασιλόγιαννης

Αναπληρωματικοί ήταν και οι, Θεοδωρόπουλος, Τζανετόπουλος, Μπαχανάκ, Βλαχομήτρος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση