ΠΑΣ Λαμία – Βόλος 1-0: Επιτέλους νίκη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 08:02 ΠΑΣ Λαμία – Βόλος 1-0: Επιτέλους νίκη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία, δύο, τρεις, τέσσερις, ε στην πέμπτη προσπάθεια ήρθε η νίκη για τη Λαμία στο ΔΑΚΛ κόντρα στον νεοφώτιστο Βόλο.

Το τελικό 1-0 δεν αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα των δύο ομάδων, καθώς η Λαμία ήταν η ομάδα που είχε την απόλυτη κυριαρχία στο παιχνίδι.

Το αποδεικνύουν τα 11 κόρνερ, η κατοχή που πλησίασε μέχρι το 80’ στο 60% και γενικότερα οι τελικές προσπάθειες στο ματς (14-4 ή 8-1 στο στόχο).

Το συγκεκριμένο παιχνίδι έκλεισε το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Super League 1 που είχε αρκετές συγκινήσεις.

Οι στιγμές

Πιο ορεξάτη η Λαμία μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένη να βγάλει ένα γρήγορο γκολ, ο Βόλος πάντως έδειξε διαβασμένος και κράτησε σχετικά μακριά τους γηπεδούχους από τα καρέ του Μελίσσα που επέστρεψε ως αντίπαλος στο γήπεδο όπου πέρυσι γνώρισε δυνατές συγκινήσεις.

Η Λαμία που είχε τρεις καλές στιγμές με τους Δημούτσο, Τουράμ και Βασιλόγιαννη, ο Μελίσσας όμως ή η αστοχία των παικτών της δεν έμελλε να επιτρέψουν να μπει η μπάλα στο πλεκτό. Ειδικά στη φάση του 39’ ο Τουράμ αστόχησε εξ επαφής στην αρχή, ενώ δύο φορές ο Βασιλόγιαννης δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Στον αντίποδα ο Βόλος φώναξε για ένα πέναλτυ στο 30’ με το Γέντρισεκ που ένα απλό ακούμπημα του Σκόνδρα προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί για να κερδίσει την εσχάτη των ποινών. Μετά από πολλές επαναλήψεις μέσω VAR ο διαιτητής Τσαμούρης έδειξε σωστά να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Το πέναλτυ που ζήτησε ο Βόλος στο 30':

Στην εκπνοή επίσης ο ο Θεοδωρόπουλος είπε «όχι» σε κεφαλιά του Τσοκάνη.

Στην επανάληψη ο Άκης Μάντζιος θέλησε να παίξει πιο επιθετικά. Στο πρώτο μέρος είχε ενισχύσει πολύ το κέντρο και την επίθεση βάζοντας «σημάδι» μπροστά μόνο τον Τουράμ.

Χωρίς αρχικά να αλλάξει κάτι στο σχήμα είχαμε στο 49’ μια διπλή ευκαιρία του Καραμάνου με τον Μελίσσα δύο φορές να αποκρούει δύσκολα αλλά σωτήρια.

Οι σωτήριες επεμβάσεις του Μελίσσα στο 49':

Ανάλογη πίεση και στο 58’ με 60’ για τη Λαμία που κέρδισε τρία διαδοχικά κόρνερ, με τελική προσπάθεια από τον Μπεχαράνο η κεφαλιά του οποίου από εξαιρετική θέση έφυγε μόλις άουτ.

Η επόμενη καλή φάση άργησε αρκετά και έγινε στο 71’ όταν από μπαλιά του Μπεχαράνο ο Ρόμανιτς από πλάγια θέση δεξιά σούταρε για να αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Μελίσσας.

Και ενώ περνούσε η ώρα και έμοιαζε ότι το «μηδέν» θα ήταν και πάλι το αποτέλεσμα στο ΔΑΚΛ, ήρθε μια εξαιρετική αντεπίθεση από τους παίκτες της Λαμίας με τελικό αποδέκτη τον Τουράμ που υποδειγματικά απέφυγε τον αντίπαλο του και πλάσαρε ιδανικά το Μελίσσα για το 1-0.

Το 1-0 της Λαμίας:

Ο Τουράμ που στο 85’ προσπάθησε από κοντά να «εκτελέσει» τον Μελίσσα (μετά από κόρνερ και σύγχυση στην περιοχή), αλλά ο τελευταίος μπλόκαρε σταθερά.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκόνδρας, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Βασιλόγιαννης (79’ Σάλιακας), Τουράμ, Ρόμανιτς (89’ Βύντρα), Καραμάνος (61’ Τιρόνε)

Στον πάγκο ήταν και οι: Κατσίκας, Ασίγκμπα, Μπουλούλης, Ανάκογλου 

Βόλος (Χουάν Φεράντο): Μελίσσας, Δημόπουλος, Φεράρι, Ντεντάκης, Τσίκα, Μαξ (61’ Μπαλογιάννης), Τσοκάνης (81’ Μαντζής), Ζοάο Ραφαέλ (69’ Μυστακίδης), Τόρες, Μουνίθ, Γέντρισεκ

Αναπληρωματικοί: Γκαραβέλης, Διαμαντής, Τσαούσης, Ατιγιάτ,

Προσαρμοσμένη αναζήτηση