Λαμία - Βόλος 1-2: Κακή εμφάνιση και δίκαιη ήττα στο παγωμένο ΔΑΚΛ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023 08:10 Λαμία - Βόλος 1-2: Κακή εμφάνιση και δίκαιη ήττα στο παγωμένο ΔΑΚΛ

Με ελάχιστες τελικές η ομάδα του Βόκολου που γεύτηκε την 5η ήττα της στα έξι τελευταία παιχνίδια…

Μετά από πολύ κακό παιχνίδι η ομάδα της Λαμίας γνώρισε την ήττα με σκορ 1-2 στο «Αθανάσιος Διάκος» από το Βόλο στο πλαίσιο της 14ης (1ης του β΄γύρου) αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Για ένα ακόμη παιχνίδι η Λαμία έδειξε ότι δεν μπορεί να βρει τον καλό εαυτό της και δίκαια υποχρεώθηκε σε ήττα αν και πρόσκαιρα κατάφερε να ισοφαρίσει. Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια αυτή τη φορά δε λειτούργησε τίποτα καλά σε άμυνα, κέντρο και επίθεση και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη νέα ήττα. Ούτε καν η άδικη τιμωρία από την Κυβέρνηση που την υποχρέωσε να παίξει σε άδειες κερκίδες χωρίς να έχει φταίξει στο παραμικρό σε ότι κακό έχει συμβεί στη φίλαθλη κοινότητα.

Αυτή ήταν η 5η ήττα σε 6 επίσημα παιχνίδια της Λαμιώτικης ομάδας που έχει επίσης μία ισοπαλία.

Το σύστημα

Με 11αδα και διάταξη όπως και με τον Ατρόμητο, με τη διαφορά ότι στη θέση του Μαρτίνεθ ξεκίνησε ο Τόσιτς, παρέταξε τον ΠΑΣ Λαμία κόντρα στο Βόλο ο Λεωνίδας βόκολος.

Στην άμυνα Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος και Σίντκλέι, μπροστά τους Τζανδάρης και Σαντάνα, με πιο κοντά τους Τόσιτς και Τσιλούλη και σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Σλίβκα, ενώ μπροστά ήταν ο Καρλίτος.

Ο Βόλος με την ψυχολογία ανεβασμένη από τα τελευταία καλά αποτελέσματα, πίεσε από την αρχή ψηλά, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των γηπεδούχων που είχε μια φλύαρη υπεροχή στα πρώτα 20 λεπτά.

Σε αυτό το διάστημα ο Βόλος είχε την καλύτερη στιγμή και συγκεκριμένα στο 10’ όταν από μακρινή μεταβίβαση ο Μωραΐτης βγήκε μόνος του δεξιά, δεν μπόρεσε όμως να πλασάρει τον Κοσέλεφ που με το πόδι έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Βόλος που απείλησε και στο 21’ όταν ο Γκαρσία βρέθηκε στην περιοχή από πάσα του Άλχο αλλά κόντραρε σωτήρια ο Παπαδόπουλος.

Το τάκλιν του Παπαδόπουλου στον Γκαρσία:

Επόμενη καλή φάση μόλις στο 42’ από τη Λαμία. Ένα φάουλ από πλάγια θέση αριστερά που εκτέλεσε απευθείας ο Τόσιτς για να αποκρούσει εντυπωσιακά στη γωνία του ο Κόστιτς.

Η ευκαιρία του Τόσιτς:

Γενικά ήταν ένα πολύ μέτριο ποιοτικά πρώτο ημίχρονο σε ένα άδειο ΔΑΚΛ που προσπάθησαν να του δώσουν ζωή οι φίλαθλοι της Λαμίας, που αν και εκτός γηπέδου, έκαναν ότι μπορούσαν με τα τύμπανα για να δώσουν ρυθμό στους παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου εντός του αγωνιστικού χώρου.

Η επανάληψη

Η επανάληψη ξεκίνησε με μια αλλαγή για τη Λαμία, καθώς ήταν η ομάδα που ήταν λιγότερο ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους. Έτσι στη θέση του Σαντάνα η απόδοση του οποίου κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, μπήκε ο Λόνγκο, με το Βόκολο να φέρνει έναν ακόμη καθαρό επιθετικό στο ματς και φέρνοντας πιο πίσω τον Σλίβκα.

Η Λαμία που μπήκε πιο επιθετικά και μέσα σε τέσσερα λεπτά πήρε τα πρώτα της τρία κόρνερ ενώ είχε και ένα σουτ του Σλίβκα που έδιωξαν τα σώματα των αμυντικών.

Στο τρίτο κόρνερ που εκτελέστηκε στο 50’ από τον Τόσιτς, ο Τζανετόπουλος έπιασε την κεφαλιά που έφυγε λίγο άουτ.

Στο 52’ ο Τζανετόπουλος έκανε ένα απίθανο λάθος. Σε κερδισμένο φάουλ στην περιοχή της ομάδας του, πάσαρε χωρίς πίεση στον Γκαρσία, που αιφνιδιάστηκε και σούταρε ευτυχώς για τους γηπεδούχους, άουτ!

Μπορεί το γκολ να μην μπήκε αλλά φάνηκε ότι επηρέασε ψυχολογικά την αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων και στο αμέσως επόμενο λεπτό έμειναν να κοιτούν τους φιλοξενούμενους να εκτελούν γρήγορα ένα φάουλ και να αφήνουν το Μύγα να σουτάρει στο δοκάρι του Κοσέλεφ ο οποίος δεν μπόρεσε να φτάσει την μπάλα παρά την εκτίναξή του!

Η παγωμάρα στην άμυνα δεν άργησε να τιμωρηθεί καθώς στο 56’ από απανωτά λάθη στην άμυνα, ο Άλχο σέντραρε από δεξιά και ο Γκαρσία αυτή τη φορά δε τη χάρισε και σκόραρε με κεφαλιά για το 0-1.

Το 0-1:

Μην έχοντας άλλον επιθετικό πλην του νεαρού Κοντονίκου στον πάγκο, ο Βόκολος δεν έκανε κάποια διορθωτική κίνηση και η Λαμία εξακολούθησε να δείχνει το αρνητικό της πρόσωπο στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Κόντρα στην εικόνα που έβγαζαν στο γήπεδο οι δύο ομάδες στο 71’ η Λαμία σκόραρε με τον Καρλίτος. Η μπάλα βγήκε δεξιά στον Σιμόν και εκείνος σέντραρε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, όπου ο Καρλίτος πρόλαβε τον Σιέλη και πλάσαρε τον Κόστιτς για το 1-1 (η μπάλα πέρασε τη γραμμή παρά την προσπάθεια των αμυντικών). Για 6 λεπτά η φάση ελέγχθηκε από τον VAR για να μπουν οι γραμμές για το οφσάιντ - τόσο οριακή φάση - που προκάλεσε εκνευρισμό και παγωμάρα στους παίκτες. Πραγματικά αν ακυρωνόταν ένα γκολ για χιλιοστά του χιλιοστού δεν νομίζουμε ότι υπάρχει νόημα του VAR.

Η ισοφάριση της Λαμίας:

Το γκολ αυτό έκανε το Βόκολο να πάρει πίσω την αλλαγή του Στάνκο, κίνηση που αποδείχτηκε λανθασμένη, καθώς η ομάδα του εξακολουθούσε να πάσχει αμυντικά. Και στην πρώτη φάση που ξαναπαίχτηκε ποδόσφαιρο, στο 80’ ο Βόλος ξανασκόραρε. Ο Άλχο με τακουνάκι έδωσε στον Κόμπα που εκτέλεσε τον Κοσέλεφ για το 1-2!

Το γκολ του Κόμπα:

Άρον άρον αμέσως μετά μπήκε ο Στάνκο στη θέση του πιο αξιόπιστου παίκτη στη μεσαία γραμμή του Τόσιτς, που φαίνεται όμως ότι είχε κουραστεί.

Μια προσπάθεια του Καρλίτος στο 87’ ανάγκασε τον Κόστιτς σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ, σε μια φάση που αναπτέρωσε τις ελπίδες των γηπεδούχων να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Ένα κόρνερ του Καρλίτος στο 90’ έδιωξαν δύσκολα σε νέο κόρνερ οι αμυντικοί του Βόλου, ενώ στην επαναφορά από τον Σλίβκα ο Κόστιτς κέρδισε φάουλ και έμεινε στο έδαφος για 2 από τα 7 λεπτά καθυστερήσεις που έδειξε ο Παπαδόπουλος. Στη διακοπή μπήκε και ο Μαρτίνεθ στη θέση του Τσιλούλη.

Στο 97’ από φάουλ του Καρλίτος η μπάλα ήρθε στην περιοχή αλλά Τζανετόπουλος και Σίντκλέι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από καλή θέση.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού, σε ένα ματς που περισσότερο το έχασε η Λαμία παρά το κέρδισε ο Βόλος, που έπαιξε όσο χρειαζόταν. για να παραμείνει αήττητος για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιντκλέι, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σαντάνα (46’ Λόνγκο), Τζανδάρης, Τσιλούλης (91’ Μαρτίνεθ), Τόσιτς (80’ Στάνκο), Σλίβκα, Καρλίτος

Στον πάγκο έμεινα οι, Νάγκι, Κορνέζος, Μάλτσι, Αμαράλ, Κοντονίκος, Βασιλαντωνόπουλος

Βόλος (Άνχελ Λόπεζ): Κόστιτς, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Μύγας, Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς, Άλχο, Κόμπα (89’ Τρουιγέ), Γκαρσία, Μωραΐτης (78’ Ντέλετιτς)

Στον πάγκο ήταν και οι, Καλαμπούκας, Κίτσος, Μεταξάς, Μπερτόλιο, Κορνέτ, Ένγκιν, Καραγιάννης

Το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση