Μπορεί να χάσει η Λαμία τον αγώνα στα χαρτιά? (ΒΙΝΤΕΟ - Στιγμιότυπα)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 20:34 Μπορεί να χάσει η Λαμία τον αγώνα στα χαρτιά? (ΒΙΝΤΕΟ - Στιγμιότυπα)

Κάποιοι "ψάχνονται" για ενστάσεις - "Κανένα πρόβλημα" λέει η ΠΑΕ Λαμία.

Η Λαμία νίκησε 2-0 τη Σπάρτη, αλλά μετά το ματς τέθηκε θέμα με τους ξένους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν. Δεν ανησυχεί η ομάδα της Φθιώτιδας, αλλά οι συνδιεκδικητές της ανόδου ετοιμάζουν ενστάσεις.

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Football League βρέθηκε η Λαμία μετά τη νίκη (2-0) της Σπάρτης. Μετά το ματς, ωστόσο, τέθηκε θέμα με τη συμμετοχή των ξένων παικτών που χρησιμοποιήθηκαν. Στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν οι Μπλάζιτς, Όμο, Ντουρμισάι, Τζόκιτς, ενώ στο 32 ο Βάντερσον αντικατέστησε τον Ματσούκα και στο 51' ο Ρότσα τον Χριστοφιλέα.

Οι ομάδες που διεκδικούν την άνοδο άρχισαν να ψάχνουν αν υπάρχει παράβαση του ΚΑΠ εξαιτίας της συμμετοχής του Αλβανού επιθετικού, Φιορίν Ντουρμισάι. Από τη Λαμία λένε ότι δεν υπάρχει ζήτημα αντικανονικής συμμετοχής, γιατί ο Ντουρμισάι έχει ελληνική ταυτότητα και ελληνικό διαβατήριο.

Στο άρθρο 19 παρ. 6 του ΚΑΠ επαγγελματικών ομάδων σημειώνεται: «Στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα, κάθε ομάδας της κατηγορίας, καθόλη τη διάρκεια του αγώνα έξι (6) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο). Ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός μη κοινοτικών ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα κάθε ομάδας είναι τρεις (3) ποδοσφαιριστές».

Στο άρθρο 23 παρ.9 του ΚΑΠ για σχετικές παραβάσεις προβλέπεται: «Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή για παράβαση του παρόντος Κανονισμού και των λοιπών Κανονισμών της Ε.Π.Ο., η υπαίτια ομάδα που μετέχει ο ποδοσφαιριστής αυτός, χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, της επιβάλλεται χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ και της αφαιρούνται τρεις ( -3) βαθμοί από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος».

Σύμφωνα με το sport24.gr αντίπαλοι της Λαμίας υποστηρίζουν ότι υπάρχει το δεδικασμένο του Ορέστη Μένκα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο οποίος είχε ελληνικό διαβατήριο και ταυτότητα, αλλά δεν είχε κάνει αίτημα στην ΕΠΟ, ώστε να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδος. Τότε, η Δόξα Δράμας κατέθεσε ένσταση και την κέρδισε.

Η Λαμία σε αυτό υποστηρίζει ότι ο Μένκα ήταν ερασιτέχνης και η υπόθεσή του δεν έχει σχέση με αυτή του Ντουρμισάι.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση